Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση συλλόγων που προέρχονται από την Ιονική Τράπεζα στην Κέρκυρα

Εκδήλωση πραγματοποιούν οι σύλλογοι που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους και συνταξιούχος που προέρχονται από την Ιονική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους:  Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 ώρα 20:00 στην πλατεία Ηρώων Κυπριακού Αγώνα στην Κέρκυρα (κάτω από το Μουσείο Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τράπεζας) πραγματοποιούμε εκδήλωση παρουσίασης του Ύμνου της Ιονικής.
Η Ιονική Τράπεζα είχε μία πολύ μεγάλη και σημαντική, αυτόνομη πορεία και ιστορία, αφού ήταν η πρώτη εκδοτική Τράπεζα της Ελλάδας και εν συνεχεία λειτούργησε ακατάπαυστα, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στο κοινό επί περίπου 160 συναπτά έτη. Το 1999 η Ιονική Τράπεζα συγχωνεύτηκε με την Τράπεζα Πίστεως για να δημιουργηθεί η Alpha Bank.
Ωστόσο, όλοι εμείς που προερχόμαστε από την Ιονική Τράπεζα κρατάμε ακόμα ζωντανή μέσα μας τη φλόγα της. Η επιθυμία των συναδέλφων για να διατηρηθεί η κληρονομιά της Ιονικής, σε συνδυασμό βέβαια με την ιστορική καταβολή της από τα Ιόνια Νησιά, μας οδήγησαν στη συνεργασία με τη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» της Κέρκυρας και τον Κερκυραίο μουσουργό κ. Σπύρο Μαυρόπουλο, για τη σύνθεση του Ύμνου της Ιονικής.
Ο Ύμνος της Ιονικής σε στίχους της κ. Σοφίας Μαρωνίδη και μουσική του κ. Σπύρου Μαυρόπουλου έχει ήδη ολοκληρωθεί και πλέον βρίσκεται στη διάθεση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» κ. Σωκράτη Άνθη για την εκτέλεσή του. Στο πλαίσιο τηςεπίσημης παρουσίασης μάλιστα του Ύμνου της Ιονικής και σε συνεννόηση με το Δήμο Κερκυραίων και
Διαποντίων Νήσων, έχουμε προγραμματίσει μία ζωντανή εκδήλωση με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος», των δύο δημοτικών χορωδιών Κέρκυρας «Δημόδοκος» και «San Giacomo» και της φημισμένης σοπράνο κ. Έλλης Καρύδη, για την παρουσίαση του Ύμνου της Ιονικής, την Κυριακή 22 Μαΐου στην Κέρκυρα, μπροστά από το Μουσείο Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τράπεζας.

Σας προσκαλούμε να δώσετε το παρών και να καλύψετε την εκδήλωση, για να τιμήσουμε όλοι μαζί τη σπουδαία παρακαταθήκη της Ιονικής Τράπεζας. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά μέσω του youtube, της σελίδας facebook και instagram των Συλλόγων μας”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!