Quantcast
SLIDERΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Εκρηξη» της επιβατικής κίνησης τον Μάρτιο στα αεροδρόμια – Η αύξηση στην Κέρκυρα

Σχεδόν πενταπλάσια σε σχέση με το 2021 είναι η επιβατική κίνηση που καταγράφηκε τον Μάρτιο στα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Συγκεκριμένα, η αύξηση της επιβατικής κίνησης διαμορφώθηκε στο 366% σε σχέση με το 2021, με 550 χιλιάδες ταξιδιώτες να επισκέπτονται τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Η κίνηση εσωτερικού σημείωσε τον Μάρτιο άνοδο σε ποσοστό 252% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, με 333 χιλιάδες να ταξιδεύουν στους 14 ελληνικούς προορισμούς. Αντίστοιχα, έκρηξη σε ποσοστό 830% κατέγραψε η κίνηση εξωτερικού, με τον αριθμό των τουριστών που προσγειώθηκαν στα αεροδρόμια της Fraport Greece να ανέρχεται σε 216 χιλιάδες έναντι 23 χιλιάδων πέρυσι.

Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στη Σαντορίνη με το ποσοστό αύξησης να υπερβαίνει το 570%. Ακολούθησαν το Ακτιο με άνοδο 533% και η Θεσσαλονίκη με αύξηση κατά 457% σε σχέση με πέρυσι. Την πεντάδα με τη μεγαλύτερη άνοδο συμπλήρωσαν τα Χανιά (403%) και η Κέρκυρα (332%).
Η εικόνα του τριμήνου

Σε επίπεδο τριμήνου Ιανουαρίου-Μαρτίου, η επιβατική κίνηση κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 310% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Συγκεκριμένα, το α’ τρίμηνο του έτους στα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια διακινήθηκαν 1,3 εκατ. ταξιδιώτες έναντι 320 χιλιάδες το 2021. Η κίνηση εσωτερικού σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 223%, ενώ η διεθνής κίνηση αυξήθηκε κατά 685% σε σχέση με το 2021.

Με τη μεγαλύτερη φόρα ξεκίνησε τη χρονιά η Θεσσαλονίκη, όπου η αύξηση της επιβατικής κίνησης διαμορφώθηκε στο 403%, με τη Σαντορίνη (379%) να ακολουθεί και τα Χανιά (319%) να έπονται. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Κέρκυρα και η Καβάλα με άνοδο 261% και 258% αντίστοιχα.
Ποιοι έδωσαν το “παρών”

Οι Γερμανοί, οι Βρετανοί, οι Κύπριοι και οι Ιταλοί ήταν εκείνοι που “ψήφισαν” Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ δυναμική ήταν και η παρουσία των Ολλανδών, των Πολωνών, των Αυστριακών και των Βέλγων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!