Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Εκτέλεσαν” την ΑΕ Λευκίμμης…. & “αποκαθήλωσαν” την Κοζάνη

Οι συνεχόμενες αναβολές έκδοσης της απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για το θέμα, που αφορούσε τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου  ΑΕ Λευκίμμης-Μακεδονικός….προκαλούσαν συνειρμούς για το τι μέλλει γενέσθαι…

Τελικά η απόφαση κοινοποιήθηκε στα ενδιαφερόμενα μέρη αργά σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με αυτήν δικαιώνεται ο Μακεδονικός και “τιμωρείται” η ΑΕ Λευκίμμης, η οποία στους αγωνιστικούς χώρους παρέμεινε στην Γ΄Εθνική με το σπαθί της, αλλά η ανεκδιήγητη ΕΠΟ την υποβίβασε με το έτσι θέλω στο τοπικό.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά τις αφαιρεί και βαθμούς, ούτως ώστε ακόμα και εάν προσφύγει για όσες “βρομιές” έγιναν στον αγώνα με τον Μ. Αλέξανδρο Ημαθίας (που παίρνει την θέση της στην Γ΄Εθνική), να μην έχει τους απαραίτητους βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία. Βέβαια η απόφαση αυτή “αποκαθηλώνει” και την Κοζάνη απο πρωταθλήτρια, την θέση της οποίας στα μπαράζ ανόδου από την Γ΄στην Super League 2 παίρνει ο Μακεδονικός. Δηλαδή από όπου κι αν τους πιάσεις….

Η ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ

Η έφεση ήταν κατά της  πρωτόδικης απόφασης στην υπόθεση της χρησιμοποίησης του ποδοσφαιριστή Ανδρέα Θεοδωράκη από την ΑΕ Λευκίμμης, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο.  Σύμφωνα με τον Μακεδονικό, ο παίκτης είχε δεκτή κίτρινη κάρτα στον αγώνα με τον Μ. Αλέξανδρο Ημαθίας, ενώ  ο διαιτητής αναφέρει στο Φύλλο Αγώνα ότι μετά την λήξη ο ίδιος παίκτης τον απώθησε με το μέτωπό του και του απηύθηνε εξυβριστική φράση, επομένως έπρεπε να θεωρείται “αυτοδίκαια” τιμωρημένος. Ως γνωστό,   η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή απέρριψε, ως αβάσιμη την ένσταση του Μακεδονικού, με το σκεπτικό ότι : “Από τη στιγμή, που η παράβαση η οποία διεπράχθη έγινε αντιληπτή απο τον διαιτητή, πλην όμως δεν τιμωρήθηκε με την επίδειξη κάρτας ούτε σημείωσε στο Φ.Α. ότι τιμώρησε τον παίκτη αυτόν. Επομένως ελλείψει αποβολής του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, αφ΄ενός μεν δεν επήλθε αυτόματος αποκλεισμός του απο τον επόμενο αγώνα, αφ΄ετέρου εξέλιπε αναγκαία προϋπόθεση για την στοιχειοθέτηση του παραπτώματος. Επί πλέον το όνομα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή δεν περιλαμβάνονταν στο ποινολόγιο, που δημοσιεύει πριν απο κάθε αγωνιστική η ΕΠΟ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ

Η επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που δικαιώνει τον Μακεδονικό: “Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την εξής απόφαση. Απορρίπτει την 229/ 15-4-2022 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΟ. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την από 8/4/2022 ένσταση του σωματείου Α.Σ. Μακεδονικός ως βάσιμη. Κατακυρώνει τον αγώνα υπέρ του ενισταμένου σωματείου Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ με τέρματα 3-0. Αφαιρεί από την Α.Ε. ΛΕΥΚΙΜΗ τρείς (3) βαθμούς από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος και της επιβάλλει χρηματική ποινή 500 ευρώ”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!