Quantcast
ΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ελληνική κρουαζιέρα: Πέρσι ανακτήθηκε το 25,5% των επιβατών και το 51,9% των κρουαζιερόπλοιων

Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος δημοσίευσε τα τελικά συγκεντρωτικά στοιχεία αφίξεων και επιβατών για την ελληνική κρουαζιέρα για το 2021.

Το 2021, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, χαρακτηρίστηκε ως έτος επανεκκίνησης και ανάκαμψης για τον κλάδο μετά – ουσιαστική – διακοπή δραστηριοτήτων το 2020, λόγω της πανδημίας.

Το 2021, ο συνολικός αριθμός αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια ανήλθε στις 2.064 και ο αριθμός επιβατών στους 1.418.315.

Σε σχέση με το 2020, η αύξηση είναι εντυπωσιακή. Όμως, με έτος αναφοράς το 2019, χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, η κίνηση στα κρουαζιερόπλοια κινήθηκε στο 51,9%, ενώ στους επιβάτες στο 25,5%, κάτι το οποίο καταδεικνύει ότι η ανάκαμψη της κρουαζιέρας θα καθυστερήσει αρκετά. 

Η σημαντική διαφορά μεταξύ αριθμού πλοίων και επιβατών οφείλεται στα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επιβολή περιορισμών στο ποσοστό πληρότητας των πλοίων.

Στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο Πειραιάς, η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Σαντορίνη, το Κατάκολο και το Ηράκλειο.

Στον αριθμό επιβατών προηγούνται ο Πειραιάς, η Κέρκυρα, η Μύκονος, η Ρόδος, το Κατάκολο, το Ηράκλειο και η Σαντορίνη.

Οι προοπτικές για το έτος 2022 είναι σχετικά αισιόδοξες, με προϋπόθεση την άρση/ελαχιστοποίηση των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

 

Πηγή: metaforespress

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!