Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

 ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Νομοσχέδιο έκτρωμα το εργασιακό» (vid)

Κάλεσμα συμμετοχής στις τοπικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν ενόψει της πανελλαδικής απεργίας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση απεύθυνε σήμερα η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Α. Καπετάνιος υπογράμμισε και τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ κατεβάζει ένα νομοσχέδιο έκτρωμα το οποίο επιχειρεί να ανατρέψει κατακτήσεις  και δικαιώματα των εργαζομένων που έχουν κερδηθεί  με αίμα πριν 200 χρόνια.  Το νομοσχέδιο αφορά τους ιδιωτικούς υπαλλήλους σε πρώτη φάση αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί να μην έχουν καμία αυταπάτη ότι τα αυτά μέτρα που παίρνουν για τον ιδιωτικό τομέα θα επεκταθούν τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους εργαζόμενους στα σχολεία. Αν πάρουμε μία μία τις διατάξεις του νομοσχεδίου θα δούμε ότι αυτό είναι αλήθεια».

Εν κατακλείδι σημείωσε: «Φέρνουν έναν εργασιακό μεσαίωνα  στους εργαζόμενους και στην εργατική τάξη συνολικά. Ικανοποιούν τα πιο τρελά όνειρα των εργοδοτών προκειμένου όταν αυξάνεται ο χρόνος εργασίας με την ίδια αμοιβή σημαίνει περισσότερα κέρδη για τους εργοδότες, για τους ξενοδόχους, για τους εφοπλιστές. Το ίδιο ισχύει και για τον εργοδότη που λέγεται κράτος. Αυξάνοντας τα ωράρια με τα ίδια λεφτά σημαίνει ότι θα εξοικονομήσει χρήματα τα οποία δεν προορίζονται για εμας».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!