Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Ελπίδες για τον ελληνικό στίβο Καρύδη & Δόση

O εθνικός προπονητής στίβου Γιάννης Κουτσιώρας σε συνέντευξη του έκανε ειδική αναφορά στις Σπυριδούλα Καρύδη και Παναγιώτα Δόση. Συγκεκριμένα ο εθνικός προπονητής μίλησε στο StivoZ.gr και στον Κώστα Μπάκο για τους φετινούς στόχους του ελληνικού στίβου.

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα προς αθλητές και προπονητές παροτρύνοντάς τους να κάνουν ουσιαστικές στοχεύσεις για διακρίσεις και δεν έκρυψε – όπως όλοι – τον προβληματισμό του κυρίως για το θέμα της ανυπαρξίας υποδομών για προπονήσεις και αγώνες. Ενώ, στο τέλος της συνέντευξης του επισήμανε ότι είναι αρκετοί αθλητές, που έρχονται με αξιώσεις όπως ο Γιάννης Γρανιτσιώτης (σπριντ), η Σπυριδούλα Καρύδη (τριπλούν), η Παναγιώτα Δόση (ύψος).

Δεν έχουμε κλειστό στάδιο…

Το πρόβλημα των αθλητικών υποδομών δεν είναι κερκυραϊκό μόνο. Το συμπέρασμα αναδεικνύεται από τη συνέντευξη του εθνικού προπονητή στίβου, ο οποίος αναφερόμενος στην προετοιμασία των αθλητών της εθνικής ομάδας υποστήριξε «ότι πολλοί από αυτούς προετοιμάζονται στο εξωτερικό, γιατί δεν έχουμε διαθέσιμο κλειστό στάδιο να γυμναστούν οι αθλητές μας».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου: Τι σας έχουν πει οι αρμόδιοι φορείς της αθλητικής ηγεσίας της πολιτείας για το θέμα γενικότερα των ελλείψεων στις υποδομές προετοιμασίας; O Γιάννης Κουτσιώρας απάντησε: Εμείς ως ομοσπονδία, αυτό το θέμα το βάζουμε συνέχεια σε πρώτη προτεραιότητα σε όλους τους εμπλεκόμενους. Στον Υφυπουργό, στη ΓΓΑ, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Φωνάζουμε όσο μπορούμε, αλλά …φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις, περιμένουμε όμως είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει.

Από τότε που έκλεισε η Παιανία δεν έχουμε Στάδιο να κάνουμε προπονήσεις και αγώνες και δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να στέλνουμε τους αθλητές μας στο εξωτερικό για προετοιμασία. Εντός συνόρων έχουμε κάποιες υποτυπώδεις λύσεις στα προπονητήρια του Αγ. Κοσμά και του ΟΑΚΑ που είναι τα καλύτερα και σε κάποιες άλλες αίθουσες που έχουν απλώς κάποιες στοιχειώδης υποδομές. Σε ένα κλειστό προπονητήριο, όμως, οι αποστάσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα ύψη, η ατμόσφαιρα, όλα είναι διαφορετικά συγκριτικά με ένα κλειστό στάδιο. Από την αίσθηση, από την καθημερινότητα, λοιπόν ενός προπονητηρίου, ξαφνικά οι αθλητές μας, θα κληθούν να πάνε σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, φέτος, στη Νατζίν, στην Κίνα, να διεκδικήσουν διακρίσεις.

Οι αθλητές που έρχονται…

Ερ: Θα πείτε στον κόσμο του στίβου μερικά ονόματα αθλητών μας που εάν συνεχίσουν να δουλεύουν θα κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στα στάδια στο αμέσως επόμενο διάστημα;

Απ.: Είναι αρκετοί αυτοί που έρχονται με αξιώσεις όπως ο Γιάννης Γρανιτσιώτης του ΓΟΠ Ιωάννης Παλάσκας (σπριντ), η Σπυριδούλα Καρύδη (τριπλούν), η Παναγιώτα Δόση (ύψος) – παιδιά που περιμένουμε να δούμε κι εμείς πως θα εξελιχθούν κι ανάλογα βλέπουμε. Υπενθυμίζουμε ότι η Σπυριδούλα Καρύδη είναι αθλήτρια του Κερκυραϊκού με προπονητή τον Παύλο Σκορδίλη και οι διακρίσεις της τη χρονιά, που πέρασε ήταν: 1η στο τριπλούν του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ20 με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία της. 1η στα πανελλήνια πρωταθλήματα Κ23 στο μήκος με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, Κ23 στο τριπλούν, Κ20 στο τριπλούν και 2η στο τριπλούν του Πανελλήνιου Γυναικών. Η Παναγιώτα Δόση φέτος πήρε μεταγραφή από τον ΑΟ Κέρκυρας στον ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος Χανίων, ενώ λόγω των σπουδών της στα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ γυμνάζεται στη Θεσσαλονίκη με προπονητή τον ομοσπονδιακό Γιώργο Τσούγκο. Η Παναγιώτα Δόση τη χρονιά, που πέρασε κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 στο ύψος , ήταν 7η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20, 1η στο Πανελλήνιο Κ20, 2η στο Πανελλήνιο Γυναικών και 3η στο Πανελλήνιο Κ23.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!