Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Εμπορικός Κέρκυρας: Σε κάμψη ο τζίρος των εορτών, καλύτερα ο ετήσιος

Με αρνητικό πρόσημο για τα ταμεία των εμπορικών επιχειρήσεων της Κέρκυρας έκλεισε τελικά η εορταστική περίοδος στη λήξη του 2019, σε αντίθεση με τον ετήσιο τζίρο.

Όπως εκτιμά, ο Εμπ. Σύλλογος του νησιού, «παρά τις αρχικές θετικές προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της Κέρκυρας ,για την κίνηση την περίοδο των εορτών, ο τελικός απολογισμός για την πλειονότητα των επιχειρήσεων δεν ήταν ικανοποιητικός, αφού οι πωλήσεις δεν στάθηκαν ικανές να γεμίσουν τα ταμεία».

Συγκεκριμένα σε έρευνα που διεξήχθη σε καταστήματα σχετικά με τις πωλήσεις , το 66% των καταστημάτων σημειώνουν χαμηλότερο τζίρο σε σχέση με το 2018, το 29% παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και μόνο το 5% αύξησε το τζίρο του.

Ειδικότερα ο μήνας Δεκέμβριος βρίσκει το 42% των επιχειρήσεων να κλείνει με αρνητικό πρόσημο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό, σε ποσοστό 10% κατά μέσο όρο, το 32% στα ίδια επίπεδα αλλά και το 26% με αυξημένες πωλήσεις, σε ποσοστό 3-10%.

Ωστόσο καλύτερα από πέρσι είναι τα μηνύματα για τον συνολικό ετήσιο τζίρο των καταστημάτων της Κέρκυρας , όπου 24% κατάφερε να σημειώσει αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό από 3-10%, 31% έχει κινηθεί στα ίδια επίπεδα και 45% κλείνει με μείωση τζίρου, κατά μέσο όρο 9%.

Οι καταναλωτές επισκέφτηκαν την γιορτινή αγορά της Κέρκυρας που τους υποδέχτηκε σε ένα χαρούμενο και αισιόδοξο κλίμα με πολλές εκδηλώσεις και επιλογές, ωστόσο μειωμένος ήταν ο αριθμός εκείνων που τελικά ψώνισαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι καταναλωτικές τους δυνάμεις δεν παρουσίασαν αισθητή αλλαγή.

Τα είδη που ήταν πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών ήταν τα δώρα, τα παιχνίδια, και τα τρόφιμα, με τα είδη ένδυσης, υπόδησης να έπονται.

Οι καταστηματάρχες προσβλέπουν πλέον για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος, στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων , αφού χαρακτηρίζονται από Γενναίες Μειώσεις Τιμών.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!