Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Εμπορικός Κέρκυρας & Ιόνιος Ομοσπ. Εμπορίου Επιχειρηματικότητας για το φορολογικό

 Tις θέσεις τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, δημοσιοποίησαν ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας και η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου Επιχειρηματικότητας με αφορμή και την επικείμενη κινητοποίηση φορέων του νησιού.

Αναλυτικά, ο Ε.Σ. Κέρκυρας αναφέρει:

Την Τετάρτη 15/11/23 συνήλθε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας και συνεδρίασε για το Φορολογικό .

Ο Πρόεδρος κ. Αλέγρης επεσήμανε ότι το λιανεμπόριο και οι πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις πλήττονται με τα νέα μέτρα φορολόγησης ,κάτι που γίνεται συστηματικά εδώ και χρόνια . Αυτό το νομοσχέδιο μας καθιστά στην συνείδηση των πελατών μας ως συστηματικούς φοροφυγάδες ενώ το λιανεμπόριο ελέγχεται μέσω των ψηφιακών ηλεκτρονικών βιβλίων ( My data ).

Ζητάμε λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών να βρει τρόπους να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή και η αισχροκέρδεια . Να εξαιρεθεί το λιανεμπόριο . Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος . Συμφωνούμε με τις  θέσεις της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας ( Επισυνάπτεται η επιστολή της Ι.Ο.Ε.Ε. )

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας συμμετείχε στην πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου για το φορολογικό μαζί με όλους τους φορείς των Ελευθέρων Επαγγελματιών και αποφάσισε όπως την Τετάρτη 22/11/23 να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το φορολογικό και να κλείσουν τα καταστήματα από τις 12.00 μ.μ. έως τις 14.30 μ.μ.

 

                               Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας

                              Ο Πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας

                           Ιωάννης Αλέγρης                Χρήστος Λαβράνος      

 

 

Η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

 Για μία ακόμη φορά το εμπόριο και ειδικά το λιανεμπόριο και οι μικρές και πολύ μικρές ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης με τα νέα μέτρα φορολόγησης των Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Η έκπληξη, η απογοήτευση και η αγανάκτηση του κλάδου μας, μετά την ενημέρωσή μας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί προς συζήτηση στη βουλή, είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αφού τα οριζόντια και οπισθοδρομικά μέτρα που προβλέπει είναι πολύ μακριά από ένα δίκαιο, διαχρονικό, αναπτυξιακό φορολογικό νομοσχέδιο που αναμέναμε και πιστεύουμε ότι η ψήφισή του θα οδηγήσει στην περεταίρω συρρίκνωση του κλάδου μας.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο θίγει ολόκληρο τον Εμπορικό κόσμο , αφού μας καθιστά στη συνείδηση του κόσμου και κυρίως των πελατών μας «συστηματικούς φοροφυγάδες» κάτι που έρχεται σε αντίθεση ιδιαίτερα με τη σημερινή εικόνα του Εμπορίου της σύγχρονης ψηφιακής εποχής που δίνει τη δυνατότητα στη διάφανη, άμεση και ελεγχόμενη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση επιλέγει ως βέλτιστη λύση οι εμπορικές ατομικές επιχειρήσεις να υποβληθούν σε διαδικασία φορολόγησης επί μη πραγματικών αλλά τεκμαρτών εισοδημάτων, όταν είμαστε εμείς αυτοί που ανταποκριθήκαμε θετικά, παρά  τις οικονομικές επιβαρύνσεις, στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ως βασική προυπόθεση μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή ελέγχου και όταν μάλιστα το 95% του τζίρου μας γίνετε με πιστωτικές η χρεωστικές κάρτες;

Γιατί να πληρώσουμε τώρα αυτό τον άδικο «Κεφαλικό φόρο» ως «Δώρο» της κυβέρνησης για την ανταπόκρισή μας σε κάθε τι που θα συνέβαλε στην πάταξη της φοροδιαφυγής που είναι κοινό ζητούμενο;

Ζητάμε την απόσυρση αυτού του φορολογικού νομοσχεδίου  και στη θέση του ένα νέο σύστημα φορολόγησης με γνώμονα τη φορολογική δικαιοσύνη όλων των επαγγελματιών και πολιτών και θα περιλαμβάνει:

Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα
Πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
Κατάργηση της προκαταβολής φόρου
Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της
Μείωση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Στο πλαίσιο αυτό η Ι.Ο.Ε.Ε. προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων – Μελών της, τη συμμετοχή τους, σε συνεργασία με άλλους φορείς, στις κατά τόπους αγωνιστικές  κινητοποιήσεις, ενάντια σε αυτά τα μέτρα. 

Επίσης, αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής αλλά και άμεσης επικοινωνίας με όλους τους βουλευτές προκειμένου να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν δημόσια επί του θέματος. 

Πρέπει να γίνει κατανοητό στην κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα άδικα βάρη.

Θέλουμε υγιείς, βιώσιμες και ανοιχτές επιχειρήσεις!

Θέλουμε Ανάπτυξη και ΌΧΙ μαρασμό!

Λέμε βροντερό ΟΧΙ στα σχέδια αφανισμού μας!

Λέμε βροντερό ΝΑΙ στον αγώνα για την επιβίωσή μας!             

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!