Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κ. Λέσσης: Ο Νότος δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ  για αθλητικά έργα 

«Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για αθλητικά έργα στο δήμο Νότιας Κέρκυρας»  υποστήριξε ο δήμαρχος Κώστας Λέσσης, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Κέρκυρας.

Μάλιστα ενημέρωσε ότι «Ο Δήμος μας έχει στείλει επιστολές στη ΓΓΑ και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με αιτήματα, στα οποία μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή του γηπέδου Αγ. Νικολάου». Άλλα όπως είπε: “Μάλλον ο υφυπουργός θα βάζει σε πρώτη προτεραιότητα αθλητικά έργα στην Κρήτη». Πάντως σχετικά με το γήπεδο του Αγ. Νικολάου, ο Κώστας Λέσσης τόνισε «Εμείς θα ξεκινήσουμε το έργο με δικούς μας πόρους και όσο αντέξουμε…».

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το έργο «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κοινότητας Αγ. Νικολάου Δ.Ε. Κορισσίων» προϋπολογισμού 275,100,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)είχε ενταχθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2019 στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»,  με φορέα υλοποίησης τον Ενιαίο Δήμο Κέρκυρας (είχε κάνει το αίτημα προ της διάσπασης). Ωστόσο παρέμεινε στα χαρτιά, αφού για να υλοποιηθεί έπρεπε να αλλάξει ο φορέας υλοποίησης. Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής να ανακοινώνει, μεταξύ των άλλων ότι « Αν το εγκεκριμένο, ονοματοδοτημένο και χρηματοδοτημένο με 275.100 ευρώ έργο χαθεί και τα λεφτά που υπάρχουν στο Υπουργείο για το γήπεδό μας δεν απορροφηθούν, τότε προφανώς μιλάμε για μια τεράστια αποτυχία η οποία καλώς ή κακώς θα έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμο. Για άλλη μια φορά λοιπόν, επισημαίνουμε ότι δεν ζητάμε χάρες, στηρίζουμε όποιον προωθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Αγίου Νικολάου χωρίς όμως να αρκούμαστε σε τίποτα λιγότερο από αυτό που δικαιούμαστε. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!