Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Εξαιρετική η συναυλία M. Δευτέρας της “Μάντζαρος”

Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο και καταχειροκροτούμενο, το Μουσικό Σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος» πραγματοποίησε απόψε την καθιερωμένη του Συναυλία της Μεγάλης Δευτέρας.

Μέσα σε μια πένθιμη ατμόσφαιρα, εν αναμονή των Αγίων παθών, ερμηνεύτηκαν μουσικά έργα στο πνεύμα των ημερών, όπως απαιτεί η πολυετής παράδοση της συγκεκριμένης συναυλίας. 

Την παράσταση «έκλεψε», ανάμεσα σε άλλα, το έργο του  J.de Haan: «Banja Luca», ένα εμβληματικό μουσικό έργο που αφιερώθηκε από τον συνθέτη του, στην ομώνυμη πόλη της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, που κατά τον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του ‘90 σχεδόν ισοπεδώθηκε, αποτελώντας πόλη – σύμβολο μέχρι και σήμερα. 

Διόλου τυχαίο βέβαια που το έργο αυτό ερμηνεύτηκε στην συγκεκριμένη συναυλία μας, η οποία έφερε θεματικό τίτλο «Εν Ειρήνη», δεδομένου ότι αυτό είναι μήνυμα και το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας. 

Απευθύνουμε ένα θερμό «ευχαριστώ» στους Μουσικούς μας, στον Αρχιμουσικό μας κ. Σωκράτη Άνθη, υπό τη μπαγκέτα του οποίου πραγματοποιήθηκε η αποψινή συναυλία, στον αν. Αρχιμουσικό μας κ. Σπύρο Ρουβά, στην κ. Ναταλία Καποδίστρια που επιμελήθηκε της παρουσίασης της Συναυλίας και πάνω απ’ όλα στο Κερκυραϊκό κοινό που πάντοτε μας τιμά και μας στηρίζει.

Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ειρήνη. 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Τριβιζάς

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!