Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Λέσσης: Εκσυγχρονισμός του λιμανιού με δικούς μας όρους

Επιστολή με την οποία θα διατυπώνει τις παρατηρήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων της περιοχής, για το πως αντιλαμβάνονται την αξιοποίηση του λιμένα Λευκίμμης,  θα αποστείλει στο ΤΑΙΠΕΔ και τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννη Πλακιωτάκη, ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας.

Ο Κώστας Λέσσης μιλώντας  στην «ΚΣ» τόνισε ότι ο δήμος του Νότου δέχεται την ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού, ωστόσο επισήμανε ότι η προμελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, που παρουσίασε το κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κέρκυρα χρειάζεται αλλαγές, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργικότητα του λιμανιού και παράλληλα να εξασφαλίζονται οι δραστηριότητες των επαγγελματιών της περιοχής, η εξυπηρέτηση του κοινού και γενικότερα τα συμφέροντα του δήμου.

Ναι στον εκσυγχρονισμό, αλλά με αλλαγές στην μελέτη

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 επισκέφτηκε την Κέρκυρα  κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Δημήτρη Πολίτη, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση έχει λάβει την οριστική απόφαση για παραχώρηση σε ιδιώτη του λιμανιού της Λευκίμμης. Γνώση του εν λόγω σχεδίου απέκτησε και ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, με τον οποίο συναντήθηκε το κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζοντάς του τις μακέτες και την προμελέτη με τον κ. Λέσση να δηλώνει ότι θα αποστείλει προτάσεις και παρατηρήσεις το επόμενο διάστημα.

Την περασμένη Δευτέρα(13/12/21) ο δήμαρχος Ν. Κέρκυρας ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, σε ειδική συνεδρίαση, παρουσιάζοντας τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ. Σε συνέχεια της συνεδρίασης, ο Κ.Λέσσης ενημέρωσε ότι θα αποστείλει επιστολή με τις παρατηρήσεις και διορθώσεις, που επισημάνθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας μας επισήμανε  ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του λιμένα και η χρήση των πορθμείων, των ημερόπλοιων και των αλιέων, με παράλληλο εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου.

 Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να μην αυξηθεί το κόστος των εισιτηρίων, τα οποίο θα επηρεάζεται από την οικονομική πολιτική, που θα ακολουθεί ο ιδιώτης. Υπενθυμίζουμε ότι κοινή επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ, έχουν αποστείλει  οι  Πλοιοκτήτες Πορθμείου Λευκίμμης-Ηγουμενίτσας, το Σωματείο Ημερόπλοιων Τουριστικών Σκαφών Κέρκυρας, οι  Πλοιοκτήτες Σκαφών Μέσης Αλιείας και ο Αγροτοαλιευτικός Σύλλογος Αλιέων Κέρκυρας, με την οποία ζητούν “μέριμνα για τη δραστηριοποίηση των τοπικών πλοίων στα επικείμενα έργα ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών Ν. Κέρκυρας”.

Τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι Λευκίμμης

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κέρκυρα: «Η  κυβέρνηση έχει λάβει την οριστική απόφαση για παραχώρηση σε ιδιώτη του λιμανιού της Λευκίμμης, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του νοτίου συγκροτήματος με την απέναντι ηπειρωτική ακτή στα δρομολόγια των φέρρυ μποτ προς Ηγουμενίτσα.» Τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό λιμάνι για την οικονομία αλλά και την κοινωνία, αφού όχι μόνο τα ναύλα είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά του κεντρικού λιμένα στην πόλη της Κέρκυρας, αλλά και γιατί η θαλάσσια διαδρομή διαρκεί μόλις 55 λεπτά σε σχέση με τα 90 έως και 120 λεπτά της πόλης».
Το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, αναμένεται ακόμα και εντός του πρώτου τριμήνου του 2022 να προχωρήσει σε διαγωνισμό παραχώρησης του λιμένος σε ιδιώτη, ο οποίος θα αναλάβει να το μετατρέψει σε μαρίνα τουριστικών σκαφών και σκαφών αναψυχής στο χώρο που εκτελείται σήμερα η πορθμειακή γραμμή, ενώ τα φέρρυ θα μεταφερθούν στην άκρη της εγκατάστασης, σε προβλήτα που πρόκειται να κατασκευαστεί με μικρή επέκταση του λιμενοβραχίονα.

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!