Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη κλιμακίου ΔΕΕΠ ΝΔ στις Φυλακές Κέρκυρας

Τις Κλειστές Φυλακες Κέρκυρας επισκέφθηκε σήμερα Κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της κ. Γιάννη Κοντό και την Υπεύθυνη Τομέα Δικαιοσύνης κ. Κασσιανή Σκολαρικη, το οποίο πραγματοποίησε συνάντηση με την Διευθύντρια του Σοφρωνιστικου Καταστήματος κ. Ευθυμία-Λαμπρινή Σταύρου, τον Υποδιευθυντή κ. Σταμάτη Σουβλακη, τον εκτελούντα χρέη Αρχιφύλακα κ. Κωνσταντίνο Αλεξάκη και την εκπρόσωπο της Διεύθυνσης του Σχολείου 2ης ευκαιρίας των Φυλακών, φιλόλογο κ. Νεκταρια Ιωάννου.

Οπως ανακοινώθηκε απο την ΔΕΕΠ: Η κ. Διευθύντρια απαρίθμησε τα βασικά ζητήματα και τις προτεραιότητες των φυλακών, ενώ επικεντρώθηκε κυρίως στο ζήτημα έλλειψης προσωπικού. Παρόλα αυτά αναμένεται προσωπικό και διοικητικό, αλλά και στην εσωτερική και εξωτερική φρουρά των Φυλακών από διαγωνισμό ο οποίος είναι σήμερα σε εξέλιξη.

Επίσης η κ. Σταύρου αναφέρθηκε στην έλλειψη κοινωνικού λειτουργού από το 2011 και υπάρχει σειρά αλληλογραφίας της με το Υπουργείο για το θέμα, αναμένοντας να προκηρυχθεί η θέση.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι η άμεση ανάγκη δημιουργίας υποσταθμού ηλεκτρικού ρεύματος, καθότι συχνότατα αντιμετωπίζεται ζήτημα πτώσης της τάσης της ΔΕΗ.

Η Φυλακες, μας ενημέρωσε, ότι διαθέτουν Φιλοπτωχο Ταμείο, το οποίο επιβοηθείται και από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως Κέρκυρας, Παξων & Δ.Ν. ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κυρίως στις γιορτές).

Ακολούθως το κλιμάκιο της ΔΕΕΠ ξεναγήθηκε σε διάφορους χώρους των Φυλακών και εν τελει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στο οποίο φοιτούν 20 μαθητές (ημεδαποί και κυρίως αλλοδαποί) και τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσπάθεια των φυλακών, αλλά και η εθελοντική εργασία και του διδακτικού προσωπικού και των κρατουμένων για την δημιουργία και διατήρηση των εγκαταστάσεων του Σχολείου αυτού, το οποίο αποτελεί πρότυπο Σχολείο Φυλακών σε όλη την Ελλάδα και είναι σίγουρα μια προσπάθεια άξια συγχαρητηρίων.

Ο κ. Κοντος και η κ. Σκολαρικη στην συνέχεια αναφέρθηκαν στην βούληση της Κυβέρνησης για την κατασκευή νέου και υπερσύγχρονου Σοφρωνιστικου Καταστήματος 600 θέσεων, εκτός του αστικού ιστού της πόλης, σχέδιο που θα πρέπει να αποτελέσει κοινό στόχο όλων των φορέων της Δικαιοσύνης της Κέρκυρας, αφού είναι ένα έργο που θα εξασφαλίσει την εργασία των επόμενων γενεών των Νομικών του τόπου, θα εξασφαλίσει επίσης την ύπαρξη στο μέλλον του Εφετείου της Κέρκυρας, καθώς και θα τονώσει και την τοπικη αγορά, πράγμα σημαντικότατο, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, με την ταυτόχρονη προοπτική οι σημερινές φυλακες να μετατραπούν σε μουσειακό χώρο και πολυχώρο πολιτισμού. Κάλεσαν λοιπόν την Διεύθυνση των Φυλακών να στηρίξει και η ίδια την σημαντική προσπάθεια αυτή.

Επίσης οι κ.κ. Κοντος και Σκολαρίκη ευχαρίστησαν την κ. Σταύρου και τους λοιπούς εκπροσώπους των Φυλακών και δήλωσαν διαθέσιμοι να τείνουν ευηκοον ους και να βοηθήσουν, οποτεδήποτε τους ζητηθεί, σε κάθε ζήτημα που θα τους επισημανθεί και που θα αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Σοφρωνιστικου καταστήματος της Κέρκυρας.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!