Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Συγκίνηση στο Κήπο του Λαού στην εκδήλωση για τους πεσόντες στην Κύπρο το 1974 (vid)

Ήταν όλοι εκεί να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση που έγινε στη μνήμη των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. 

Μετα το καλωσόρισμα εκ μέρους του Νίκου Άνθη, ανέλαβε η χορωδία « ΘΩΜΑΣ ΦΛΑΓΓΙΝΗΣ»  ενώ στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας και του συλλόγου Ανεμόμυλου που διοργάνωσε και την εκδήλωση με το corfu channel, Παντελής Κοντός.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, ταξίαρχος, Χρήστος Σιόρεντας και ο Πρόεδρος των Κυπρίων της Κέρκυρας, Καλλίνικος Χριστοδούλου.

 

Να σημειωθεί πως τελικώς ο Κερκυραίος ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση όπως είχε ανακοινωθεί, λόγω εκτάκτων διαβουλεύσεων, όπως ενημέρωσαν οι διοργανωτές. Ωστόσο, ,χαιρετισμό εκ μερους του κ. Δένδια απηύθυνε ο Αλέξανδρος Γεννηματάς, Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου.

Μάλιστα, ο κ. Γεννηματάς παρέλαβε πιστό αντίγραφο του ρολογιού που είχε χαρίσει ο Ιωάννης Καποδίστριας στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ως αναμνηστικό για τον Υπουργό Εξωτερικών ενώ το ρολόι δεν είχε μηχανισμό, καθώς όπως είπε ο κ. Κοντός, ο Νίκος Δένδιας δεν κοιτάει το χρόνο!

Το λόγο εν συνεχεία πήρε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Δημοσθένη Δαββέτα, στον οποίο και απονεμήθηκε βραβείο από τον αντιπρόεδρο του Corfu Channel Κωνσταντίνο Ραράκο.  Η εκδήλωση έκλεισε με την περιγραφική και αναπαραστατική αφήγηση των γεγονότων από τον Κερκυραίο στρατηγό που έσωσε τη Λευκωσία, κ.Σπύρο Δελλή.

Τιμητικές πλακέτες έλαβαν οι συγγενείς των πεσόντων και οι αγωνιστες.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν οι βουλευτές της Κέρκυρας, οι τρεις δήμαρχοι, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο πρώην βουλευτής Κ. Παυλίδης, ο επικεφαλης περιφερειακής παράταξης Σπ. Σπύρου εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλειας καθώς και ο Καθολικός  Αρχιεπίσκοπος και ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

 


 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΑΝΤΑΣΗ

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!