Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Επαγγελματικοί φούρνοι και ψησταριές: Ποια η διαφορά τους από τις οικιακές συσκευές;

Ένα σημαντικό μέρος του budget για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης εστίασης είναι ο επαγγελματικός εξοπλισμός. Οι επαγγελματικές συσκευές είναι ακριβότερες από τις οικιακές, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνουν τους επιχειρηματίες στην αγορά τους. Αν, μάλιστα, σκέφτεστε να ανοίξετε μια επιχείρηση με χαμηλές ανάγκες και μικρή κουζίνα (π.χ. ένα μπιστρό), τότε είναι λογικό να αναρωτιέστε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οικιακές συσκευές στην κουζίνα.

Η αρνητική απάντηση σε αυτή το ερώτημα προκύπτει από τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έχουν οι επαγγελματικοί φούρνοι και ψησταριές επαγγελματικές, χαρακτηριστικά τα οποία επηρεάζουν άμεσα όχι μόνο την ποιότητα του φαγητού που σερβίρετε αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Θερμοκρασία

Η επίτευξη κι η διατήρηση της θερμοκρασίας στον φούρνο παίζει τεράστιο ρόλο στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα του φαγητού. Το βασικότερο στοιχείο για τη διατήρηση της θερμοκρασίας είναι το σύστημα ελέγχου και ενεργοποίησης-απενεργοποίησης του θερμοστάτη. Στους οικιακούς φούρνους ο θερμοστάτης κλείνει, όταν επιτευχθεί η θερμοκρασία, και ανοίγει ξανά, όταν αυτή πέσει. Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα μια ταλάντευση στη θερμοκρασία που δεν μένει σταθερή. Αντίθετα, στους επαγγελματικούς φούρνους επιτυγχάνεται η ακριβής θερμοκρασία, η οποία παραμένει απόλυτα σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος.

Επιπλέον, οι επαγγελματικοί φούρνοι θερμαίνονται γρηγορότερα και σε υψηλότερη θερμοκρασία, είναι καλύτερα μονωμένοι, για να διατηρούν τη θερμότητα, και φυσικά είναι ενεργειακά αποδοτικοί, για να συμβάλουν στη διατήρηση χαμηλού του κόστους λειτουργίας τους.

Ποιότητα κατασκευής

Μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στις οικιακές και τις επαγγελματικές ψησταριές και αντίστοιχα τους φούρνους είναι η ποιότητα της κατασκευής. Ο επαγγελματικός φούρνος έχει σχεδιαστεί για να αντέχει πολύ βαρύτερη χρήση, καθώς μπορεί να λειτουργήσει για πολλές ώρες ακόμα και συνεχούς χρήσης σε καθημερινή βάση. Αντίθετα, ο οικιακός φούρνος και η ψησταριά είναι κατάλληλες συσκευές για λίγους κύκλους θέρμανσης μέσα στην ημέρα και δεν μπορούν να αντέξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτι παραπάνω.

Μέγεθος και εργονομία

Οι επαγγελματικοί φούρνοι είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους οικιακούς και το ίδιο ισχύει και για τις ψησταριές. Έτσι, μπορούν να παρασκευάσουν περισσότερα φαγητά ταυτόχρονα, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης.

Επιπλέον, διαθέτουν πολλά ράφια, εξαρτήματα και επιπλέον αξεσουάρ, ώστε να είναι βολικοί, εργονομικοί και να μπορούν να επιτελέσουν πολλές διαφορετικές εργασίες ταυτόχρονα.

Προγραμματισμός και εξατομίκευση

Στις επαγγελματικές κουζίνες ο σεφ αποφασίζει για τις ιδανικές συνθήκες όσον αφορά τη θερμοκρασία, τον χρόνο και την υγρασία σε έναν φούρνο, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο πιάτο. Έτσι, οι επαγγελματικοί φούρνοι έχουν διάφορα προγράμματα και κουμπιά για άμεση πρόσβαση σε αυτά σύμφωνα με τις οδηγίες του σεφ.

Αυτό βοηθάει και στην άψογη λειτουργία της κουζίνας, καθώς το προσωπικό μπορεί να επιλέξει γρήγορα και χωρίς περιθώριο λάθους το κάθε πρόγραμμα.

Καθαρισμός

Στις επαγγελματικές κουζίνες, ο καθημερινός καθαρισμός είναι απαραίτητος όχι μόνο για τη μέγιστη υγιεινή, αλλά και την αντοχή των συσκευών, καθώς τα υπολείμματα τροφών φράζουν τους σωλήνες και τους αεραγωγούς και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Οι επαγγελματικοί φούρνοι και οι επαγγελματικές ψησταριές κατασκευάζονται από ανοξείδωτο ατσάλι άριστης ποιότητας που δεν λεκιάζει και καθαρίζεται πολύ εύκολα. Επιπλέον, διαθέτουν αποσπώμενα μέρη που μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και να πλένονται τακτικά.

Μάλιστα, κάποια μοντέλα, όπως οι επαγγελματικοί φούρνοι Combi Steamers, διαθέτουν και σύστημα αυτόματου καθαρισμού.

Οι ειδικοί του καταστήματος grillmarket.gr, θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη επαγγελματική ψησταριά και φούρνο για το δικό σας κατάστημα

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!