Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Επανεκκίνηση για την Πινακοθήκη του Δήμου K. Κέρκυρας

Μετά την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων στις 18 Μαΐου, σειρά έχουν οι πολιτιστικές υποδομές της χώρας, που θα δεχτούν τους πρώτους τους επισκέπτες από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου, συμπληρώνοντας τρεις μήνες παύσης εργασιών.

Έτσι, η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ανοίγει τις πόρτες της και πάλι την Τρίτη 16 Ιουνίου, τηρώντας το γνωστό ωράριο λειτουργίας, Τρίτη έως και Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα και αργίες κλειστά).

Οι χώροι που θα λειτουργήσουν πρωτίστως, είναι:

α) το Τμήμα Μόνιμης Συλλογής, που φιλοξενεί έργα επτανησιακής τέχνης από τον 16ο αι.

β) η έκθεση Γιαλλινά, που παρατείνεται μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου

γ) το Πωλητήριο – Αναγνωστήριο

Οι χώροι των περιοδικών εκθέσεων – το Τμήμα Περιστυλίου και η Αίθουσα Τέχνης – θα ανοίξουν για το κοινό λίγες ημέρες αργότερα με εκθέσεις που θα ανακοινωθούν, και με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, όπως αυτά διατυπώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού.  Συγκεκριμένα:

 

  • Απόσταση 1,5 μ. κατ’ ελάχιστο, για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Είναι υποχρεωτική από τους επισκέπτες, η χρήση μη ιατρικής μάσκας.
  • Σε οργανωμένες ξεναγήσεις με ξεναγό, τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις, ενώ στις ομαδικές ξεναγήσεις δεν θα πρέπει να μετέχουν περισσότερα από οκτώ (8) άτομα.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, οι πολιτιστικές δράσεις και τα ζωντανά θεάματα, θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου και μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!