Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Επερώτηση ΑΝΑΣΑ: Τι συμβαίνει με το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Λευκάδα;

Επερώτηση που αφορά στο εργοστάσιο απορριμμάτων της Λευκάδας, υποβάλλει η περιφερειακή παράταξη ΑΝΑΣΑ, στο πλαίσιο της προσεχούς συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου

Δυόμισι χρόνια καθυστερεί η ανάδειξη αναδόχου του έργου.

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Με μεγάλη ανησυχία παρατηρούμε ότι η πορεία για την υλοποίηση της ΜΟΠΑΚ (Μονάδα  Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης) στην Λευκάδα, στα πλαίσια εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού, έχει βρεθεί σε τέλμα.

Δυόμισι περίπου χρόνια μετά την διαγωνιστική διαδικασία αναζητείται ανάδοχος, με την υπόθεση να έχει περιπλακεί στις εκκρεμείς αποφάσεις της δικαιοσύνης, και η διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην ΠΕ Λευκάδας συνεχίζει να παραβιάζει τα περιβαλλοντικά πρότυπα.

Επειδή παρατηρούμε μια γενικότερη δυστοκία στην κατασκευή των εργοστασίων απορριμμάτων στα νησιά μας, η ανάλυση για τις συνθήκες και προοπτικές της  ΜΟΠΑΚ αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Επερωτάται η περιφερειάρχης (και πρόεδρος του ΔΣ ΦΟΔΣΑ ΙΝ):

  • Ποια η πρόβλεψη σας για τον χρόνο υλοποίησης της ΜΟΠΑΚ;
  • Υπάρχει επεξεργασία πολιτικής για την αλλαγή  προτεραιοτήτων στην διαχείριση στερεών αποβλήτων και ιδιαίτερα για τα υπό κατασκευή εργοστάσια;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!