Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Μεγάλη η ανταπόκριση στη συλλογή ανακυκλώσιμων ρούχων

Δεκαεννέα(19) παλέτες με ρούχα προς ανακύκλωση συγκέντρωσε περίπου σε ένα μήνα η εθελοντική ομάδα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

Αναλυτικά, όπως ενημέρωσε ο υπεύθυνος Σπύρος Νεράντζης:
“Οι κερκυραίοι έχουν βάλει τα δυνατά τους να διαψεύσουν, όσους τους καταλογίζουν έλλειψη κουλτούρας ανακύκλωσης. Με αλματώδεις ρυθμούς μόλις πληροφορούνται, ότι γίνεται ανακύκλωση ρούχων, ανταποκρίνονται και καταρρίπτουν το προηγούμενο ρεκόρ!
Τριάντα ημέρες ήταν αρκετές για να συγκεντρώσουμε, με την βοήθεια των συμπολιτών μας, δεκαεννέα(19) παλέτες με ρούχα !
Η προηγούμενη αποστολή ήταν οκτώ (8) παλέτες σε διάστημα 45 ημερών. Δηλαδή σε λιγότερες μέρες συγκεντρώσαμε 2,40 φορές περισσότερα ρούχα.
Αυτή η ποσότητα άχρηστων υφασμάτων, όπως και η προηγούμενη, δεν θα καταλήξει στο Τεμπλόνι ή την Λευκίμμη αλλά εκτός Κέρκυρας και θα αξιοποιηθεί από το εργοστάσιο RECYCOM.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε :
• τους εθελοντές Βασίλη Μερκούρη, Κώστα Κουλούρη και Απόστολο Λαβράνο οι οποίοι έχουν επωμιστεί την συλλογή, φύλαξη, τακτοποίηση και φόρτωση των ρούχων, από την αρχή της προσπάθειας μας.
• Την μεταφορική εταιρεία ΚERKYRA EXPRESS των αδελφών Βιτουλαδίτη για τον χώρο που μας παραχωρούν και για την βοήθεια τους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον πατέρα, τον Κο Βασίλη Βιτουλαδίτη, ο οποίος με το γνωστό του χαμόγελο και την καλή του την κουβέντα, όχι μόνον έχει αναλάβει την φόρτωση και την τακτοποίηση των ρούχων, αλλά είναι ένας διαρκής υποστηρικτής και αυτής της δράσης μας!
Περιττό να προσθέσουμε, ότι και η δράση αυτή συνεχίζεται δυναμικά και θα επεκταθεί”.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!