Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Επερώτηση Ολ. Καρδακάρη για τα προβλήματα με τα φανάρια στη Εθν. Παλαιοκαστρίτσας

Την  ανάγκη αποκατάστασης  των βλαβών και της  σωστής ρύθμισης φωτεινών σηματοδοτών στην Εθνική Οδό Κερκύρας – Παλαιοκαστρίτσας λόγω αυξημένου κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων, έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Ι.Ν. η  περιφ.σύμβουλος της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία» Ολίβια Καρδακάρη.

Αναλυτικά η επερώτηση:

«Δεδομένης της συχνότητας τροχαίων ατυχημάτων στην Εθνική Οδό Κέρκυρας-Παλαιοκαστρίτσας και κατόπιν των εξής παρατηρήσεων:

  1. Α. Στην Ε.Ο. Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας υπάρχουν λυχνίες που δε λειτουργούν στους φωτεινούς σηματοδότες κυρίως κατά τις ημέρες έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους οδηγούς.
  2. Στην διασταύρωση της Αγίας Αικατερίνης (3,9) χλμ. ο προειδοποιητικός παλλόμενος πορτοκαλί χρώματος σηματοδότης ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση (100) περίπου μέτρων από τον σηματοδότη της διασταύρωσης ενεργοποιείται μόλις (1,36”) δευτερόλεπτα πριν από τον πορτοκαλί σηματοδότη της διασταύρωσης, σε αντίθεση με τους προειδοποιητικούς σηματοδότες των διασταυρώσεων που βρίσκονται στις Αλυκές Ποταμού (3,1 χλμ. – διασταύρωση Βασιλάκη) και της διασταύρωσης Κοντοκαλίου (5,8 χλμ. – Σούπερ μάρκετ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ που ο χρόνος προειδοποίησης είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.Κατά συνέπεια ο χρόνος προειδοποίησης στην διασταύρωση της Αγ. Αικατερίνης είναι ανεπαρκής για να αντιδράσουν έγκαιρα οι οδηγοί των οχημάτων της Εθνικής οδού οι οποίοι κινούνται και στα δύο ρεύματα αυτής.
  3. Στο (5,3) χλμ στο ύψος του καταστήματος «ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ» το διαχωριστικό διάζωμα της Εθνικής οδού διακόπτεται με αποτέλεσμα οδηγοί οχημάτων που κινούνται στο ρεύμα προς Κέρκυρα και επιθυμούν να μεταβούν στην περιοχή «Νησί Γκερέκου» καθώς και αυτοί που εξέρχονται από αυτήν και έχουν πρόθεση να κινηθούν προς την πόλη της Κέρκυρας να διέρχονται κάθετα το οδόστρωμα παραβιάζοντας την εκεί ευρισκόμενη διπλή διαχωριστική γραμμή με αποτέλεσμα τον κίνδυνο σύγκρουσης καθώς δεν υπάρχει φωτεινή σηματοδότηση ή οποιαδήποτε άλλη σήμανση.
  4. Επιπλέον ,θα ήθελα να τονίσω ότι πλησίον της διασταύρωσης Αγ. Αικατερίνης στην κατεύθυνση προς Κέρκυρα δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς των οχημάτων να διενεργήσουν αναστροφή μέσω του κόμβου που διέρχεται από την Δημοτική πλαζ Αλυκών πλην όμως τα οχήματα οδηγούνται από τη σχετική σήμανση να διέλθουν κάθετα στο ρεύμα εξόδου και συν αυτώ η πυκνή βλάστηση στο διάζωμα της Εθνικής οδού δυσχεραίνει την οπτική επαφή με τα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα εξόδου προς Παλαιοκαστρίτσα.

Ερωτάσθε:

  1. Είναι ενήμερες οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας για τα προβλήματα στη φωτεινή σηματοδότηση της Εθνικής Οδού Κέρκυρας-Παλαιοκαστρίτσας;
  2. Ποιες ενέργειες προβλέπονται προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα;»
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!