Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

“Επιδημία” αποχωρήσεων ιατρών από το Νοσοκομείο Κέρκυρας

Δύο ακόμα παραιτήσεις προστέθηκαν χθες στην φετινή λίστα αποχωρήσεων ιατρικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Κέρκυρας. Πρόκειται για τον καρδιολόγο Χριστόφορο Καρδάμη και την Παθολόγο Κλαίρη Μανάτου.
Και σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΣ» η κατάσταση αυτή θα έχει και συνέχεια, αφού εντός των ημερών αναμένεται ακόμα μία παραίτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, φέτος μέχρι το τέλος της χρονιάς οι γιατροί, που θα έχουν αποχωρήσει από το Νοσοκομείο, είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, είτε παραιτήσεων θα ξεπεράσουν τους 12, αριθμός που ξεπερνάει το 11% του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου. Μετά την εξέλιξη αυτή, τόσο η Καρδιολογική Κλινική, όσο και η Παθολογική στο τέλος της χρονιάς θα μείνουν με τρεις γιατρούς η καθεμία ξεχωριστά, γεγονός που θα καταστήσει «ανθυγιεινή» την λειτουργία τους. Προκειμένου να εκπέμψει SOS συνεδρίασε χθες το απόγευμα το ΔΣ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, ενώ σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας θα έχει επικοινωνία με τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, προκειμένου να ζητήσει ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των προκηρύξεων κάλυψης μόνιμων θέσεων γιατρών, που ήδη είναι σε εξέλιξη.
«Ανθυγιεινό» κλίμα σε Καρδιολογική & Παθολογική
Να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο υπηρετούν περίπου 106 γιατροί (75 μόνιμοι & 31 επικουρικοί). Από αυτούς στην Καρδιολογική υπηρετούν 4 μόνιμοι και ένας επικουρικός. Με την παραίτηση του Χρ. Καρδάμη, και την επικείμενη ακόμα ενός, η κλινική θα μείνει με τρεις καρδιολόγους. Μάλιστα εάν συνεχιστούν και οι διακομιδές τότε σχεδόν σε καθημερινή βάση θα είναι ένας γιατρός λιγότερος. Στην Παθολογική, η οποία είναι η κλινική με τις περισσότερες νοσηλείες (σε καθημερινή βάση οι 35-37 κλίνες είναι γεμάτες θα μείνει με δύο γιατρούς και έναν ακόμα, που εξυπηρετεί τα επείγοντα. Και στις δύο αυτές κλινικές εάν προστεθούν και οι εφημερίες των γιατρών γίνεται αντιληπτό ότι «οι αντοχές θα εξαντληθούν» και οι κλινικές δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Ήδη οι αποχωρήσεις γιατρών δίνουν «γεύση» του εκρηκτικού κλίματος, που επικρατεί στις δύο αυτές κλινικές, κυρίως εξαιτίας των πιεστικών συνθηκών εργασίας & όχι μόνο.
Άμεση κάλυψη των θέσεων…Να πιέσει & η Διοίκηση
Όπως αναδεικνύεται εν τοις πράγμασι απαιτείται άμεση κάλυψη των κενών θέσεων με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί άμεσα ο κυβερνητικός βουλευτής, ο οποίος σήμερα θα έχει επικοινωνία με τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών του ΕΣΥ, περιμένει και από την Διοίκηση του Νοσοκομείου να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμα κι αν χρειαστεί χρησιμοποιώντας και το χαρτί της παραίτησης. Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενες ανακοινώσεις της η ΕΓΕΣΥΚ εγκαλούσε την διοίκηση του Νοσοκομείου «αντί να πιέσει το Υπουργείο και την ΥΠΕ για επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης επικουρικού καρδιολόγου, επέλεξε να εξουθενώσει τους υπάρχοντες γιατρούς, στύβοντας τους κυριολεκτικά…»
Γιατί φεύγουν οι γιατροί από το ΕΣΥ ;
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα νοσοκομειακού γιατρού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δίνει την εικόνα, που επικρατεί στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία:
Φανταστείτε τον εαυτό σας να δουλεύει στην δουλειά που κάνετε 35 ώρες συνεχόμενα και να βλέπετε όπως στα μεγάλα νοσοκομεία τρεις άνθρωποι 350 περιστατικά .
Άυπνοι με το κεφάλι διακόσια κιλά να πρέπει να αποφασίσετε μέσα σε λίγη ώρα αν ο άνθρωπος που πονάει μπροστά σας χρειάζεται έξτρα εξέταση και ποια .
Να έχουν γεμίσει τα κρεβάτια και να ακούς τις σειρήνες να βουίζουν για ώρες.
Να φωνάζει ο κόσμος που περιμένει έξω από την πόρτα και να ζητάει να μπει κι εσύ να μην έχεις κρεβάτι να τους βάλεις .
Να τσακώνεσαι εσύ με τους συνοδούς λες και φταις εσύ που έχετε μείνει τέσσερα άτομα στην κλινική .
Να πληρώνεσαι με τρία ευρώ την ώρα περίπου στο μισό από ότι πληρώνεται οποιοδήποτε επάγγελμα στην κατώτερη οικονομική βάση και αυτό να μην στο πληρώνουν ποτέ σχεδόν στην ώρα τους .
Να σε βρίζουν χυδαία εσένα που μένεις και να ψηφίζουν όλους αυτούς που σε εξευτέλισαν .
Να βρίζουν εσένα που μένεις και αγωνίζεσαι και να αποθεώνουν φακελάκηδες και dealers χειρουργείων .
Τα νοσοκομεία εκπέμπουν SOS
Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει άνθρωπος να σας κοιτάξει και τότε…

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!