Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Επιστολή ο Αυλωνίτης, αναφορά ο Μπιάγκης για το επίδομα παραμεθορίου ενστόλων Κέρκυρας

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Αυλωνίτης για τη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους της Π.Ε. Κέρκυρας.

Ο βουλευτής τόνισε πως τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων μας, που γειτνιάζουν με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία εκτελούν αντίστοιχο έργο με εκείνο που επιτελείται στα βόρεια και ανατολικά μας σύνορα, και άρα θα πρέπει να τους χορηγηθεί επίδομα παραμεθορίου.

Θα πρέπει η Πολιτεία να σταματήσει  να παραγνωρίζει τους πραγματικούς όρους διεξαγωγής του έργου των αστυνομικών αυτών υπαλλήλων και να κωλυσιεργεί στην απονομή μιας οριζόντιας εργασιακής δικαιοσύνης και εξίσωσής τους με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Φτάνει πια η αδιαφορία!

Ακολουθεί η επιστολή :

 
 
Προς
 
Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Χ. Σταϊκούρα
Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Π. Θεοδωρικάκο
 
Κύριοι Υπουργοί,
 
Τον Ιούνιο του 2020 μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σας καταθέσαμε ερώτηση σχετικά με την καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους της Π.Ε Κέρκυρας συνδυαστικά με τους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.
 
Είχαμε υπογραμμίσει όλη τη σχετική νομοθεσία (Ν.4024/2011 ΦΕΚ Α’ 226 αρ.15 παρ. 2, Ν.4354/2015 – ΦΕΚ Α’ 176 αρ.19, Ν.4472/2017 – ΦΕΚ Α’ 74 και συγκεκριμένα την παρ. Ε., όπως τροποποιήθηκε με το άρ. 4. του Ν.4553/2018 – ΦΕΚ Α’ 119) βάσει της οποίας προβλέπονται οι προϋποθέσεις και η καταβολή επιδόματος απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών ύψους εκατό (100) ευρώ μηνιαίως σε υπαλλήλους που υπηρετούν σε απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές από τα σύνορα με την Αλβανία για στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ακτοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
 
Παρά τις τότε ενέργειές μας παραμένει στο κενό η καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου για τις Περιφερειακές Ενότητες που σας είχαμε επισημάνει επομένως και της Κέρκυρας, γεγονός που δικαιολογεί απόλυτα τους ισχυρισμούς των ένστολών μας περί απαξίωσης του δύσκολου έργου που καταβάλλουν με κίνδυνο της ζωής τους στις προβληματικές αυτές περιοχές λόγω του συνοριακού χαρακτήρα αυτών αλλά και των γεωφυσικών παραγόντων τους, κατά την άσκηση του καθήκοντος.
 
Κύριοι Υπουργοί,
 
Σας εφιστώ την προσοχή καθώς, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων μας, που γειτνιάζουν με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία εκτελούν αντίστοιχο έργο με εκείνο που επιτελείται στα βόρεια και ανατολικά μας σύνορα.
 
Σας γνωρίζω λοιπόν ότι οι περιοχή μας είναι αδιαμφισβήτητα παραμεθόρια και πληροί όλα τα τυπικά και ουσιαστικά κριτήρια των διατάξεων που προβλέπονται για την καταβολή του αντίστοιχου επιδόματος.
 
Είναι συνεπώς, ζήτημα ισότητας να σταματήσει η Πολιτεία να παραγνωρίζει τους πραγματικούς όρους διεξαγωγής του έργου των αστυνομικών αυτών υπαλλήλων και να κωλυσιεργεί στην απονομή μιας οριζόντιας εργασιακής δικαιοσύνης και εξίσωσής τους με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.
 
Παρακαλώ να λάβετε σοβαρά όσα σας διατυπώνω παραπάνω, δηλώνοντας τη διαθεσιμότητά μου για οποιαδήποτε περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία.
 
Με εκτίμηση,
 
Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος
Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
 
 
Αναφορά στον Υπουργό

Με αναφορά του προς τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής συντάσσεται στο πλευρό των ενώσεων των αστυνομικών υπαλλήλων των Νομών Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς και Φλώρινας σχετικά με την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου στους αστυνομικούς υπαλλήλους αυτών των νομών.

Στην αναφορά του ο Βουλευτής τονίζει ότι: «Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες διαβίωσης στις παραμεθόριες περιοχές και να συμμεριστούμε τα δίκαια αιτήματά αυτών των αστυνομικών ενώσεων για ίσα δικαιώματα. Την ίδια ώρα που συνάδελφοί τους σε άλλα σώματα ασφαλείας των αντίστοιχων περιοχών λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου, οι αστυνομικοί υπάλληλοι, δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο».

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!