Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Κέρκυρας: Ποιές ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στα τοπικά

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα (22/8) η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής των τοπικών ποδοσφαιρικών σωματείων στα πρωταθλήματα ΕΠΣ Κέρκυρας.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη φέτος θα ισχύσουν δύο κατηγορίες για τα τοπικά πρωταθλήματα (Α & Β), ενώ από του χρόνου οι κατηγορίες θα γίνουν τρεις (Α-Β-Γ ΕΠΣΚ). 

Ποιες ομάδες δήλωσαν στην Α ΕΠΣΚ

Στην Α΄κατηγορία από τις 14 ομάδες, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής δήλωσαν 13, ενώ αναμένεται η τελική απόφαση της διοίκησης του Αστέρα Λιαπάδων, εάν τελικά θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα ή θα απέχει. Σε περίπτωση, που οι Λιαπαδίτες δεν ολοκληρώσουν την δήλωση συμμετοχής τους, τότε την θέση του Αστέρα στην Α κατηγορία θα κληθεί να πάρει η ΑΕ Φαιάκων, που ήταν πρώτη επιλαχούσα στα play off ανόδου της σεζόν 2021-22 και εάν δεν δεχτεί, τότε ο ΠΑΟ Σφακιανάκη, που έπεται στην κατάταξη.

Οι ομάδες, που δήλωσαν συμμετοχή είναι: ΟΦΑΜ-ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ-ΑΟ ΠΑΞΟΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΑΟ ΚΑΒΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ- ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ- ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ-ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ-ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ. 

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΠΣΚ έχει αποφασίσει το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022.

Ποιες ομάδες δήλωσαν στην Β’ ΕΠΣΚ

Στη Β κατηγορία εκτός από τις ομάδες, που είχαν πάρει μέρος στο περυσινό πρωτάθλημα,  δικαίωμα συμμετοχής έχει και οποιοδήποτε άλλο σωματείο είναι μέλος της ΕΠΣ Κέρκυρας. Συνολικά φέτος δήλωσαν συμμετοχή 19 σωματεία. Ειδικότερα τρία σωματεία, Κεραυνός Ποταμού, Ποσειδώνας Βιταλάδων και Ορφέας, που είχαν πάρει μέρος στο περσινό πρωτάθλημα της κατηγορίας, φέτος δεν δήλωσαν συμμετοχή.

Στον αντίποδα επιστρέφουν στην ενεργό δράση η Βολίδα (απείχε δύο σεζόν) & ο ΑΟ Κοντοκαλίου (δεν πήρε μέρος πέρυσι), ενώ κάνει ντεμπούτο σε πρωτάθλημα η ομάδα ΑΟ Φοίνικες των Ακαδημιών ποδοσφαίρου Καρπατσέλη, που μέχρι τώρα αγωνίζονταν μόνον σε πρωταθλήματα υποδομών.

Αναλυτικά τα σωματεία, που δήλωσαν συμμετοχή είναι: ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ-ΠΑΟ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΦΡΑΣ-ΔΙΑΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ-ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΤΥΛΑΣ- ΑΠΣ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ-ΑΕ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΑΠΣ ΘΥΕΛΛΑ-ΑΕ ΚΑΝΟΝΙΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ.ΔΕΚΑ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΩΡΑΪΤΙΚΩΝ-ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ- ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ-ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΕΣ.

Το πρωτάθλημα σύμφωνα με την ΕΠΣΚ αναμένεται να συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια  δύο όμιλοι  (ένας των 10 ομάδων και ο άλλος με 9), με  το πρωτάθλημα να ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου 2022.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!