Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ερχεται χρήμα για το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας

Το ποσόν των 3.920.000 εκατομμυρίων ευρώ κατανεμήθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για τη συντήρηση του οδικού δικτύου.

Την ειδικότερη κατανομή για κάθε νησί ξεχωριστά αναμένεται να κάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ωστόσο σύμφωνα με τις συνήθεις αναλογίες στην Κέρκυρα θα πιστωθούν περίπου τα μισά από αυτά. Στο μεταξύ η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα εντείνει τις προσπάθειες της για την ενεργοποίηση της προγραμματικής σύμβασης, που είχε συνάψει η ΠΙΝ με την ΕΝΑΤΙΑ ΑΕ και έμενε αδρανής, η οποία αφορούσε την πίστωση περίπου 21 εκατ ευρώ για την υλοποίηση έργων οδικής ασφάλειας σε όλα τα νησιά.

Για τον σκοπό αυτό επισκέφτηκε χθες το υπουργείο υποδομών με την εξέλιξη να προοιωνίζεται θετική. Τέλος μία σημαντική συνάντηση στο πλαίσιο διαβούλευσης με την Ομάδα Χάραξης Πολιτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη διαμόρφωση του ΕΣΠΑ 2021-2027, που αφορά τα Ιόνια Νησιά πρόκειται να γίνει τη Δευτέρα στη Ζάκυνθο με την παρουσία της ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων και των τεσσάρων χωρικών αντιπεριφερειαρχών.

Τα 70 εκατ ευρώ σε όλες τις Περιφέρειες

Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε την 5η Δεκεμβρίου, κατανέμονται στις Περιφέρειες της Χώρας 70.000.000,00 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Τα χρήματα δίνονται αποκλειστικά και μόνο προς κάλυψη επενδυτικών δαπανών τους και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου.

Η κατανομή έχει ως εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 4.830.000€

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 6.440.000€

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 4.200.000€

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 5.040.000€

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 5.670.000€

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 5.320.000€

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 5.320.000€

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 3.920.000€

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 7.000.000€

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 4.830.000€

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 4.550.000€

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 6.580.000€

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 6.300.000€

Οι μελέτες της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ για τα Ιόνια

Μετά από συμφωνία ΠΙΝ με την ΕΝΑΤΙΑ ΑΕ το 2016 παρουσιάστηκαν μελέτες για έργα οδικής ασφάλειας σε όλα τα νησιά του Ιονίου. Οι μελέτες, που εκπονήθηκαν από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. προβλέπουν συνολικά 471 θέσεις οδικής ασφαλείας σε μήκος επεμβάσεων 123 χιλιομέτρων οδικού δικτύου. Ωστόσο η ΕΓΝΑΤΙΑ δεν έχει παραδώσει τις μελέτες μέχρι τώρα. Το γεγονός και προκειμένου να μη χαθούν οι πιστώσεις, η ΠΙΝ Ρόδη Κράτσα κινητοποιήθηκε και όπως φαίνεται «έβαλε το νερό στο αυλάκι».

Συγκεκριμένα οι μελέτες αφορούν σε:

Κέρκυρα: 117 θέσεις οδικής ασφάλειας σε 27χλμ μήκος επέμβασης με προϋπολογισμό 4,5εκ.ευρώ.

Λευκάδα: 118 θέσεις οδικής ασφάλειας σε 22χλμ μήκος επέμβασης και προϋπολογισμό 4,5εκ. Ευρώ

Κεφαλονιά: 134 θέσεις οδικής ασφάλειας σε 60χλμ μήκος επέμβασης και προϋπολογισμό 8,5εκ. Ευρώ και

Ζάκυνθος: 102 θέσεις οδικής ασφάλειας σε 14χλμ. μήκος επέμβασης και προϋπολογισμό 3,5εκ. Ευρώ.

Στις παρεμβάσεις και εργασίες που προβλέπονται στις μελέτες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: οριοσήμανση και οριοδείκτες, διαγράμμιση, σήμανση, καθαρισμοί για αύξηση ορατότητας στις οδούς, ασφαλτικά και αντιολισθητικά, αποξήλωση εμποδίων, συμπλήρωση και αντικατάσταση λαμπτήρων, αντικατάσταση πινακίδων Κ.Ο.Κ. κ.α.

Συνάντηση για τη Νησιωτικότητα

Συνάντηση με θέμα «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και Νησιωτικός Χώρος, Διευρυμένοι Περιφερειακοί Διάλογοι ΕΣΠΑ 2021-2027 ΠΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» διοργανώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τη Δευτέρα στη Ζάκυνθο. Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 έως τις 16.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της λέσχης «Ο Ζάκυνθος» θα συμμετέχει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο διαβούλευσης με την Ομάδα Χάραξης Πολιτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που έχει συγκροτηθεί ως όργανο κατάρτισης στο σχεδιασμό του νέου Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2021-2027. Ο προγραμματισμός αυτός, θα συμβάλλει στην υιοθέτηση ενός χαρτοφυλακίου πολιτικών και ενδεικτικών παρεμβάσεων που συμβαδίζουν με τους θεματικούς στόχους της νέας Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλίζει την ανάδειξη της εδαφικής προσέγγισης των προκλήσεων της νησιωτικότητας στην Ελλάδα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και εκπροσώπων του γραφείου Υπουργού. Παρόντες θα είναι και οι τέσσερεις αντιπεριφερειάρχες των ΠΕ Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, Κεφαλονιάς Σταύρος Τραυλός & Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!