Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών: Μνήμη του Χάρη Ξανθουδάκη

Στις 7 Νοεμβρίου 2023 απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών ο ομότιμος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Μουσικών Σπουδών) Χάρης Ξανθουδάκης. Η Μουσική έγινε φτωχότερη. Η Κέρκυρα έγινε φτωχότερη, και η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, της οποίας ο Χάρης Ξανθουδάκης υπήρξε φίλος και αγαπητός συνεργάτης, επίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κέρκυρα: Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο – Μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ του Νοσοκομείου

Στο βήμα της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών ο Χάρης Ξανθουδάκης ήταν πάντοτε ευπρόσδεκτος και το τίμησε ποικιλοτρόπως. Υπογραμμίζουμε ενδεικτικά τη συμμετοχή του Χάρη Ξανθουδάκη στο Επιστημονικό Συνέδριο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών για τον Διονύσιο Σολωμό (2006), με θέμα της ανακοίνωσής του «Ο Μάντζαρος, ο Νόμος της Ενότητας και η Αισθητική του Σολωμού» και με συμμετοχή στη στρογγυλή τράπεζα του Συνεδρίου «Ο Σολωμός εν Κερκύρα», καθώς και τη συμμετοχή του στο Ι΄ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο (2014), με θέμα της ανακοίνωσής του «Ισαβέλλα Ιατρά, μία υψίφωνος στις απαρχές της ελληνικής λυρικής τέχνης».
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η ακαδημαϊκή οικογένεια οφείλουν πολλά στον Χάρη Ξανθουδάκη.
Αιωνία η μνήμη του.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!