Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ευθυμίου και Λαμπράκης από Κέρκυρα: Στόχος του ΠΑΣΟΚ το ισχυρό διψήφιο ποσοστό

Κλείνει απόψε η αυλαία της σύντομης προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, με την κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για την Κέρκυρα και ομιλητές τους Πέτρο Ευθυμίου και Γρηγόρη Λαμπράκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κεντρική εκδήλωση του ΚΚΕ έγινε το βράδυ της Πέμπτης ενώ της ΝΔ αρκετές εβδομάδες πριν με την παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου και ενόψει της βραδινής τους κεντρικής ομιλίας, οι Γρηγόρης Λαμπάκης και Πέτρος Ευθυμίου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ενώ τους καλωσόρισαν τα όλης της Κ.Ε. του κόμματος Σπ. Δάφνης και Ι.Μώρου.

Σπ. Δαφνής, Γρηγόρης Λαμπράκης

Οι Λαμπάκης και Ευθύμιου, μεταξύ των άλλων,  αναφέρθηκαν στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και υπογράμμισαν ότι θεωρούν πως το ΠΑΣΟΚ θα έχει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ώστε να γίνει ο ρυθμιστής των εξελίξεων. Αναφερόμενος ο κ. Ευθυμίου στο πολίτευμα μας, στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία, υπογράμμισε πως οι πολίτες ψηφίζουν για βουλευτές, που σημαίνει ότι πρωθυπουργός δεν είναι απαραίτητο να είναι και ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος. Αυτό το είπε στη βάση της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ που ενδεχομένως να προκύψει, με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο ευρείας αποδοχής.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ευθυμίου είπε πως λυπάται τους δημοσκόπους καθώς λόγω των συνθηκών (400.000 και πλέον νέοι ψηφοφόροι που είναι αχαρτογράφητοι και η αδιευκρίνιστη ψήφος) και των γκρίζων ζωνών, δεν μπορούν να προβλέψουν το αποτέλεσμα γι αυτό, εξήγησε, τις τελευταίες ώρες μαζεύουν τις προβλέψεις τους ανοίγοντας την ψαλίδα των ποσοστών των κομμάτων στο όριο του προβλεπόμενου νόμιμου στατιστικού λάθους. 

Γρ. Λαμπράκης, Π. Ευθυμίου

Επανέλαβε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Στην περίπτωση που αυτό δε συμβεί, ο κ. Ευθυμίου είπε πως αυτό θα σημαίνει ότι οι πολίτες θα θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παραμείνει στην αντιπολίτευση ώστε  να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη  εκλογική αναμέτρηση.

Τέλος, ερωτηθείς για τη δήλωση του Ν. Μπίστη εκ μέρους  του ΣΥΡΙΖΑ  προ ημερών στην Κέρκυρα, ότι οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να μπουν με τα δυο πόδια στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ευθυμίου δήλωσε ότι έχει πάθει vertigo*.  “Δεν υπάρχει τίποτα πιο σαφές από το πλαίσιο του Ν. Ανδρουλάκη που έχει βάλει εδώ και ένα χρόνο.  Εμείς λέμε ναι σε κυβερνήσεις συνεργασίας βάσει προγράμματος και όχι βάσει καρέκλας. Δεύτερον, πάνω στη προγραμματική συμφωνία, πρέπει να συμφωνήσουμε στα πρόσωπα”.

Γρ. Λαμπράκης, Π. Ευθυμίου

 

*(μεταφορικά) και (παρωχημένο) αναποδιά, τρέλα, καπρίτσιο

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!