Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΕΥΠΣ Κέρκυρας προς Στυλιανίδη: Να δοθεί οριστική λύση με το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αργυράδων

Δυσαρέσκεια για τη μη εξεύρεση οριστικής λύσης αναφορικά με τη στέγαση του πυροσβεστικού κλιμακίου Αργυράδων εκφράζει η Ενωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας σε επιστολή της προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και τις λοιπές αρμόδιες αρχές. Η ΕΥΠΣ ζητά παράλληλα να συναντηθεί με τον υπουργό, προ της σοβαρότητας της κατάστασης και της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Η επιστολή

 

                                                      Προς : 

                                              Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη. 

 

                                                      Κοινοποίηση :

 

  1. Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη
  2. Πρόεδρο Ελληνικού Κοινοβουλίου και Κομματικές Παρατάξεις αυτού.
  3. Αρχηγό Π.Σ. Γεώργιο Δ. Πουρναρά.
  4. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.
  5. Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
  6. ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ιονίων Νήσων & ΔΙ.ΠΥ.Ν. Κέρκυρας.
  7. Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνο Λέσση.
  8. Μ.Μ.Ε. Κέρκυρας.
  9. Μέλη Ένωσής μας.
  10. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

Κύριε Υπουργέ,

     με το παρόν, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και την απογοήτευσή μας, αναφορικά με το φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων (Δήμου Νότιας Κέρκυρας) και την μη εξεύρεση λύσης, μέχρι σήμερα. Με απόφαση Αρχηγού (α) σχετικό, ανεστάλη η λειτουργία του εν λόγω Κλιμακίου, καθώς παρ΄ όλες τις ενέργειές μας και τις επανειλημμένες συζητήσεις με θεσμικούς παράγοντες και αυτοδιοίκητους φορείς του Νησιού μας και όχι μόνο, εκτός των ανέξοδων υποσχέσεων, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα !!!. Οι συνάδελφοι, μετά την αναστολή του Κλιμακίου έχουν μεταφερθεί στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Κέρκυρας, που δυστυχώς και εκεί οι εγκαταστάσεις είναι άκρως τραγικές. Για τις συνθήκες του Σταθμού, το λιγότερο που έχουμε να πούμε είναι, ‘’μια εικόνα, χίλιες λέξεις’’.

  Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων ήταν «ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ», από πλευράς υγιεινής και ασφάλειας και καλώς ανεστάλη η λειτουργία του στο κτίριο που στεγαζόταν !!!. Δυστυχώς, θεσμικοί παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, όπως έχουμε ζήσει σε κατ΄ ίδιαν συναντήσεις – συζητήσεις, διαχρονικά και κατ΄ επανάληψη «αρέσκονται» στο να δίνουν συνεχώς απραγματοποίητες υποσχέσεις. Μας λυπεί και μας θλίβει το γεγονός πως «ορισμένοι» δεν μπορούν να κατανοήσουν τα αυτονόητα, ότι δηλαδή οι Υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, δίνουν καθημερινά αγώνα χωρίς να ξεχνούν τον όρκο που έχουν δώσει και δεν είναι άλλος από το να προστατεύουν την Ζωή και την Περιουσία του Έλληνα Πολίτη, κάτι που δυστυχώς το ομολογούν οι νεκροί συνάδελφοί μας διαχρονικά, συνάδελφοι που έχουμε χάσει από δίπλα μας κατά την διάρκεια του άνισου πολλές φορές «ΠΟΛΕΜΟΥ» με την πύρινη λαίλαπα !!!.

Μακριά από εμάς τα όποια σενάρια φυγής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου από την Νότια Κέρκυρα. Δεν βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια. Δώσαμε αγώνες προκειμένου να κερδίσουμε την ίδρυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Νότια Κέρκυρα, καθώς και των έτερων Πυροσβεστικών Κλιμακίων του Νομού μας.

Από θέμα επιχειρησιακών αναγκών, οι σημερινές απαιτήσεις ενός Πυροσβεστικού Κλιμακίου έχουν αλλάξει ραγδαία τόσο από πλευράς εξοπλισμού όσο και από πλευράς στελέχωσης έμψυχου δυναμικού. Επίσης να τονιστεί πως στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν και γυναίκες υπάλληλοι με ότι αυτό συνεπάγεται και αφορά την καθημερινή διαβίωση του εν λόγω προσωπικού εντός των χώρων ενός Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

   Καλούμε τους καθ΄ ύλην αρμόδιους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δράσουν κατεπειγόντως, προκειμένου να βρεθεί κατάλληλο κτίριο για την μεταστέγαση – μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων. Επίσης θα πρέπει πριν την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, να τελειώσουν άμεσα οι υπολειπόμενες εργασίες αποπεράτωσης στο κτίριο που θα μεταστεγαστεί ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας.

 Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων και ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός έπρεπε να έχουν μεταστεγαστεί προ πολλού !!!.  Δεν δεχόμαστε μπαλώματα και μερεμέτια, ούτε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας !!!.

  Να τονίσουμε, πως από πλευράς μας, έχουμε προβεί στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες, που θεσμικά μπορούμε να εμπλακούμε, προκειμένου να βοηθήσουμε για να δοθούν λύσεις. Λίγα απομένουν να κάνουμε, όμως δεν επιθυμούμε να φτάσουμε τα πράγματα στα άκρα !!!.

  Επίσης ως Ένωση προτείνουμε, πως πρέπει να τροποποιηθεί άμεσα με Νομοθετική Διάταξη, η αρμοδιότητα της εύρεσης στέγης για τα Πυροσβεστικά κτίρια – Κλιμάκια, που έχουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες και η αρμοδιότητα αυτή να ενταχθεί στις αρμοδιότητες του Υπουργείου ή του Αρχηγείου μας.

Σας επισημάνουμε ότι είναι αδύνατο να βρεθεί κτήριο στη Νότια Κέρκυρα βάση του ενδεικτικού κτιριολογικού προγράμματος πυροσβεστικού κλιμακίου. Κυρίες και Κύριοι, κάντε επιτέλους πράξη τα αυτονόητα, πριν να είναι πολύ αργά και κλαίμε για την κακή μας μοίρα, πάνω από καμένα !!!. Δεν είμαστε οι φτωχοί συγγενείς, αξιοπρέπεια ζητάμε και κατανόηση.

  Κύριε Υπουργέ,

      αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σ΄ εσάς για οριστικές λύσεις στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ζητάμε οι λύσεις αυτές να δρομολογηθούν άμεσα, διότι το καλοκαίρι είναι κοντά και οι «εχθροί» της χώρας και κατ΄ επέκταση του Νησιού μας, τρίβουν τα χέρια τους, καθώς θα βρουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος, δασικού πλούτου και όχι μόνο, απροστάτευτο. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

 Κύριε Υπουργέ, κλείνοντας το παρόν, ζητάμε, όπως μας ορίσετε ημερομηνία συνάντησης μαζί σας ή αν επιθυμείτε, η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, με παρουσία όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων και παραγόντων.

 

                                                                               Με εκτίμηση

                                                                                 Για το Δ.Σ.

          της Ε.Υ.Π.Σ. Ν. Κέρκυρας

 

       Ο                                           Ο

            Πρόεδρος                         Γεν. Γραμματέας

                                          Νίκος Καραταράκης                     Δημήτρης Καλλιντζής

           

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!