Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

“Εφυγε” ο σπουδαίος ερμηνευτής Αντώνης Καλογιάννης

ΑΘΗΝΑ. Σε ηλικία 81 χρονών έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Καλογιάννης, ένας καλλιτέχνης που ξεχώρισε για την μοναδική φωνή του.  
Την είδηση έκαναν γνωστή μέσω social media οι οικείοι του.   Ο Αντώνης Καλόγιαννης είχε τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη, Μάριο Τόκα, Τάκη Μουσαφίρη, Αργύρη Κουνάδη καθώς και -μαζί με τη Βίκυ Μοσχολιού- τραγούδια του Δήμου Μούτση «Συνοικισμός Α», που κυκλοφόρησε το 1972.  
 

Επίσης μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη τραγούδησε στο δίσκο του Ηλία Ανδριόπουλου «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», που κυκλοφόρησε το 1979.   Χαρακτηριστικό του τραγούδι αποτελεί και το «Αχ, Αννούλα του χιονιά» του Σαράντη Αλιβιζάτου το οποίο ερμήνευσε ο Αντώνης Καλογιάννης, ο οποίος καθιερώθηκε στο ερωτικό τραγούδι.
Ο Αντώνης Καλόγιαννης ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο το 1966. Την ίδια χρονιά τον ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης και δίνει τις πρώτες του συναυλίας στην τότε Σοβιετική Ένωση και κατόπιν στην Ελλάδα. 
Ο Αντώνης Καλογιάννης ηχογράφησε πάνω από 20 προσωπικούς δίσκους και σε άλλους τόσους έχει συμμετοχή, ενώ έχει τραγουδήσει και πολλά τραγούδια για το θέατρο και την τηλεόραση. 
 
Πηγή: www.lifo.gr
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!