Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Φωτιά στο Μετόχι Καρύστου – Προληπτική εκκένωση σπιτιών

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στο σημείο πνέουν άνεμοι 7 – 8 μποφόρ. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καρύστου, εκκενώθηκαν σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στο Μετόχι Καρύστου Ευβοίας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις καθώς επιχειρούν 35 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, ενώ στη μάχη βρίσκονται 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Από την έναρξη της πυρκαγιάς συνδράμουν και εθελοντές, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο και να μην πάρει διαστάσεις.

Όπως δήλωσε στο MEGA ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιώλος, η κατάσταση του μετώπου είναι πολύ καλή.

«Σε μικρό χρονικό διάστημα θα την έχουμε θέσει υπό έλεγχο. Με το πρώτο φως της ημέρας θα έχουμε και τη συνδρομή των εναέριων μέσων» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 – 8 Μποφόρ, ενώ η φωτιά ξέσπασε στις 03:00 τα ξημερώματα.

«Εκκενώσαμε τα σπίτια που ήταν σε κίνδυνο. Μέχρι στιγμής έχουν πάει όλα καλά» πρόσθεσε ο κ. Ραβιώλος.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Κυριακή προβλέπεται:

– Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) σε Αττική και Εύβοια.

– Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της:

“Απευθύνουμε έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουμε κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies).

Αν αντιληφθούμε καπνό ή φωτιά ενημερώνουμε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199 ή στο 112. Αύριο και τις επόμενες ημέρες επιβάλλεται να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση και κινητοποίηση!

Το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις και οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή”.

πηγή: news 24/7

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!