Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ζάκυνθος – Άγιος Διονύσιος: Λαμπρός εορτασμός και αυξημένη επισκεψιμότητα μετά από δύο χρόνια (live)

Με κατάνυξη ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τις γιορτές του πολιούχου της Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου με την συμμετοχή του Μακαριότατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής κ.κ. θεοδώρου Β΄ και την λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου εντός του ναού.

Παρούσα μεταξύ των άλλων και η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα η οποία ευχήθηκε χρόνια πολλά.

Αυξημένη επισκεψιμότητα

Το νησί «βουλιάζει» από κόσμο και οι αφίξεις αναμένεται να κορυφωθούν σήμερα. Μάλιστα, για αύριο (24/8) η Levante Ferries έχει προγραμματίσει, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και κυρίως, για όσους θα έρθουν στο νησί για να προσκυνήσουν και επιθυμούν να φύγουν αυθημερόν, να πραγματοποιηθούν το βράδυ δύο επιπλέον δρομολόγια.

Ο εκπρόσωπος της Levante Ferries Γ. Πυλαρινός, δήλωσε: «Στις αναχωρήσεις και στις αφίξεις η πληρότητα αγγίζει το 90%. Νομίζω ότι δεν θα είναι τόσοι προσκυνητές όσοι το 2019, αλλά υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Σίγουρα, όμως η εικόνα είναι καλύτερη συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα χρόνια της πανδημίας. Προσθέσαμε δυο βραδινά δρομολόγια για να μπορούν οι προσκυνητές να φύγουν αυθημερόν. Την Πέμπτη έχουμε δρομολόγιο στις 4 το πρωί για την εμπορική κίνηση, να φύγουν τα φορτηγά και κανονικά μετά στις 5:30. Λόγω της κίνησης καλό είναι ο κόσμος να κλείνει ηλεκτρονικά εισιτήρια για άμεση εξυπηρέτηση. Το 80% των επιβατών έχουν ηλεκτρονικά εισιτήρια. Πρωί και απόγευμα υπάρχουν θέσεις, αλλά τα μεσημέρι που θέλει ο περισσότερος κόσμος να φύγει δεν είναι εύκολο να εξυπηρετηθεί. Έχει μπει πολύς κόσμος στο νησί και δεν γίνεται όσοι μπήκαν τις τελευταίες 20 μέρες να φύγουν μέσα σε 2 μέρες. Οπότε πρέπει να χωριστεί ο κόσμος στα δρομολόγια για να εξυπηρετηθεί καλύτερα».

Κληθείς να σχολιάσει γενικά την κίνηση το φετινό καλοκαίρι, σημείωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι. Το νησί είναι γεμάτο. Πολύς κόσμος ήθελε έρθει στο νησί, αλλά δεν έβρισκε δωμάτια τις τελευταίες 40 ημέρες. Πιστεύω ότι είναι η μοναδική χρονιά που στις 22 του Αυγούστου έχουμε καλές πληρότητες από Κυλλήνη. Άλλες χρονιές είχαμε κόσμο από αρχές Αυγούστου μέχρι 15 και μετά «έσπαγε».
Τέλος, για τα έργα στο λιμάνι, σημείωσε ότι η ολοκλήρωσή τους, δεν φέρνει αποσυμφόρηση της κίνησης και πρόσθεσε πως είναι αναγκαία μία παρέμβαση από το Λιμεναρχείο έως τα φανάρια στο Next.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου, Διονύσης Κακολύρης, σημείωσε: «Πάντα τις ημέρες εορτασμού του Αγίου δεν είναι αυξημένη η κίνηση στο ΚΤΕΛ. Όμως ήταν ικανοποιητική η εικόνα τον Δεκαπενταύγουστο. Πλησιάζουμε τα νούμερα του 2019. Γενικά, όμως ήταν μία σεζόν με αυξημένη κίνηση. Μέχρι και το προηγούμενο Σάββατο ήταν αυξημένη η κίνηση από όλους τους προορισμούς και σιγά σιγά ξεκίνησε η επιστροφή στα μεγάλα αστικά κέντρα. Την Πέμπτη θα υπάρξει μία κορύφωση. Θεωρούμε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουμε αυξημένη κίνηση και ελπίζουμε να συνεχιστεί και τον Σεπτέμβρη».
Ο κ. Κακολύρης εξέφρασε και τον προβληματισμό του, σχετικά με τα ζητήματα που παρέμειναν… άλυτα και αυτή τη σεζόν, τονίζοντας ότι το νησί είχε μία καλή πορεία εξαιτίας των κινήσεων των tour operator… «Ήρθε η στιγμή να ευχαριστήσουμε τους tour operator που έφεραν κόσμο στο νησί. Μόνο αυτοί βοήθησαν… Το νησί είναι στον αυτόματο πιλότο και πρέπει να ευχαριστήσουμε τους tour operator και τον Άγιο».
Τέλος, αναφορικά με την κριτική που δέχτηκε το ΚΤΕΛ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διαφήμιση των δρομολογίων, ο κ. Κακολύρης, σχολίασε:«Μέσα από αυτή τη διαφήμιση θέλαμε μόνο να ενημερώσουμε τους τουρίστες για τις ώρες των δρομολογίων που γίνονται κάθε χρόνο. Σχολίασαν ότι τα κάνουμε όλα στο βωμό του χρήματος… με 1,60 εισιτήριο;;; Η συγκεκριμένη διαφήμιση έγινε μόνο για ενημέρωση. Ίσως κάποιοι να ενοχλήθηκαν…»

Οι μεταδόσεις από το ΙΟΝΙΑΝ ΤV

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός «ΙΟΝΙΑΝ» θα μεταδώσει ζωντανά σε απευθείας σύνδεση με την εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Διονύσιου τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στις 8 το πρωί, θα μεταδοθεί ζωντανά η Πατριαρχική θεία Λειτουργία και στις 8 το απόγευμα θα μεταδοθεί η επιστροφή της λιτανείας του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στον Ιερό Ναό, καθώς και εικόνες από τα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό.
Τέλος, την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στις 8:30 το πρωί, θα μεταδοθεί το Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στις 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.
Και φέτος η μετάδοση θα γίνει τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσω του καναλιού του ΙΟΝΙΑΝ στο youtube: ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL και μέσω της σελίδας του ΙΟΝΙΑΝ στο Facebook: Ionian Channel και από το site: www.ioniantv.gr.

*imerazante 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!