Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ζάκυνθος: Καταργήθηκε ο ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου και περνά σε εκείνον των Ιονίων Νήσων

Παρελθόν αποτελεί, με την μορφή που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου μετά την έκδοση από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Νίκο Παπαθεοδώρου η διαπιστωτική πράξη με την οποία καταργείται το ανωτέρω νομικό πρόσωπο, καταγράφονται τα πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία του και περιέρχονται στον Ειδικό Περιφερειακό Διαβαθμιδικό Φορέα Διαχειρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ιονίων Νήσων.

Πλέον, ο νέος Φορέας, θεωρείται καθολικός διάδοχος στην κινητή και ακίνητη περιουσία του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ζακύνθου που περιέρχεται σε αυτόν και υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις αυτών.

Οι εκκρεμείς δίκες σχετικά με πάσης φύσεως διαφορές που πηγάζουν από εργασίες διαχείρισης στερεών αποβλήτων, συνεχίζονται από τον Ειδικό Περιφερειακό Διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, χωρίς να διακόπτονται και χωρίς να απαιτείται ειδική διαδικαστικήπράξη συνέχισης για κάθε μία από αυτές.


Οι εκκρεμείς δίκες, σχετικά με πάσης φύσεως διαφορές που πηγάζουν από εργασίες συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων, συνεχίζονται από τον οικείο δήμο, χωρίς να διακόπτονται και χωρίς να απαιτείται ειδική διαδικαστική πράξη συνέχισης για κάθε μία από αυτές.


Απαιτήσεις τρίτων που δεν έχουν αποτυπωθεί στην έκθεση Επιτροπής Καταγραφής βαρύνουν τον οικείο Δήμο.

Για την απόδοση των περιουσιακών στοιχείων του καταργούμενου ΣυνδέσμουΔιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ζακύνθου στον Ειδικό Περιφερειακό Διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, συντάσσεται πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής.
Η παρούσα απόφαση και απόσπασμα της έκθεσης απογραφής, που περιγράφει τα ακίνητα που έχουν αποκτηθεί κατά κυριότητα, καθώς και τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα επί των ακινήτων, καταχωρείται ατελώς στα οικεία βιβλία του υποθηκοφυλακείου ή κτηματολογικού γραφείου.

Αυτό σημαίνει πως η ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων και για τη Ζάκυνθο περιέρχεται στο νέο διαβαθμιδικό Φορέας, ο οποίος διοικείται από επταμελές συμβούλιο από την Περιφέρεια και τους Δήμους των Ιονίων Νήσων, με Πρόεδρο την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, Αντιπρόεδρο τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Σπύρο Ιωάννου, Γραμματέα τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και μέλη τους Κατερίνα Μοθωναίου, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού, Μερόπη Υδραίου Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νικήτα Αρετάκη Δήμαρχο Ζακύνθου, Κώστα Λέσση Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας.

Σε οτι αφορά στο νησί μας, ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ αναλαμβάνει την ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων αλλά και την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ στο Σκοπό για την οποία αναμένεται η χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης.

Πηγή: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!