Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ηλεία: Οι φλόγες μόλις ένα χιλιόμετρο από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας -Δραματική η κατάσταση

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ηλεία, καθώς συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή. Οι φλόγες είναι ένα χιλιόμετρο από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οπως αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας στο iefimerida.gr, η καταστροφική πυρκαγιά κινείται απειλητικά προς την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το Αρχαιολογικό Μουσείο και οι φλόγες βρίσκονται παράλληλα με αυτά, στο ένα χιλιόμετρο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να προσπαθούν να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την Αρχαία Ολυμπία, ενώ παράλληλα μηχανήματα έργου, ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το iefimerida.gr στο οποίο φαίνονται οι φλόγες πίσω από τον Κρόνιο λόφο να πλησιάζουν απειλητικά τον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Ολυμπία:

Μπλακ άουτ σε όλη την περιοχή
Στην περιοχή υπάρχει εκτεταμένο μπλακ άουτ από τις 22:30, δυσχεραίνοντας το έργο του συντονισμού των μέσων. Σύμφωνα με το tempo24, η κατάσταση είναι τρομερά δύσκολη με τις φλόγες να μαίνονται και να πλησιάζουν τον Κρόνιο Λόφο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Επίσης, έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα πυρόσβεσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, το οποίο ρίχνει προληπτικά νερό στην περιοχή.

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους κατοίκους και πυροσβέστες
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το IONIAN TV, πυροσβέστες με όχημα βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή Τρανή Λάκκα, ενώ κάτοικοι δεν έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους σε Πουρνάρι και στη διασταύρωση Ηρακλειας.

Στο μεταξύ, αναμένεται να ενισχυθούν κι άλλο οι δυνάμεις πυρόσβεσης, με πυροσβέστες που έρχονται από άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!