Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Η έκθεση τεκμηρίων για τον Κων/νο Θεοτόκη θα επαναλειτουργήσει σύντομα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΘΕΟΤΟΚΗ
ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

Μετά την ατυχή συγκυρία της πτώσης κεραυνού την 12η Ιουνίου 2023 στη στέγη του Ναού Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, όπου λειτουργούσε η περιοδική έκθεση της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών για τον συγγραφέα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΘΕΟΤΟΚΗ, τη βλάβη τμήματος της στέγης του Ναού και την εσπευσμένη μεταφορά των εκθεμάτων σε άλλον χώρο για λόγους ασφαλείας, η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό τα μέλη και τους φίλους της ότι:

α) Από την ατυχή αυτή συγκυρία, κανένα απολύτως από τα εκθέματα δεν έπαθε το παραμικρό και είναι όλα έτοιμα προς επανέκθεση.

β) Η έκθεση δεν μπορεί βέβαια να λειτουργήσει πλέον στα Ναό του Αγίου Γεωργίου, οπότε και αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία της και για σύντομο διάστημα.

γ) Τα εκθέματα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς χώρους του Παλαιού Φρουρίου, όπου και φυλάσσονται.

δ) Η έκθεση θα αναδιαρθρωθεί δεόντως και θα επαναλειτουργήσει σύντομα στο Παλαιό Φρούριο στον χώρο του «Λατινικού Παρεκκλησίου», καθώς και στον χώρο των Γενικών Αρχείων Κερκύρας.

ε) Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών θα ενημερώσει εγκαίρως με δημόσια ανακοίνωσή της για τον χρόνο επαναλειτουργίας της έκθεσης, που θα έχει διάρκεια μέχρι 28 Δεκεμβρίου 2023.

στ) Τέλος, η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών ευχαριστεί όλους ανεξαιρέτως όσοι βοήθησαν για την κατά το δυνατόν ταχύτερη προστασία των τεκμηρίων (επιφυλασσόμενοι για αναλυτική ονομαστική αναφορά τους) και δηλώνει ότι παρά την ατυχή συγκυρία, κοιτάμε εμπρός και σύντομα θα ανακοινώσουμε στους συμπολίτες μας τις νέες σχεδιαζόμενες δραστηριότητές μας, για τον μεγάλο κερκυραίο συγγραφέα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΘΕΟΤΟΚΗ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!