Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Η αναβάθμιση του “Μαρμπέλα” στις πρώτες εγκρίσεις για την εξέλιξη επενδυτικών σχεδίων

AΘΗΝΑ. Οι πρώτες εγκρίσεις για την εξέλιξη επενδυτικών σχεδίων με την υπογραφή του ιδιωτικού τομέα είναι γεγονός.

Oπως αναφέρει το newmoney.gr , tην προηγούμενη εβδομάδα άναψε πράσινο φως από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε οκτώ υποθέσεις ώστε να δοθούν οι σχετικές φοροαπαλλαγές στις εταιρείες που πιστοποιημένα έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση τουλάχιστον του 50% του επενδυτικού τους σχεδίου.

Μια διαδικασία που αναμένεται να επισπεύσει ακόμα περισσότερο τις εντάξεις και αποπληρωμές εκ μέρους του Δημοσίου ενισχύσεων σε μικρές και μεγάλες επενδύσεις στις οποίες θέλουν να προχωρήσουν εταιρείες και επενδυτικά σχήματα μειώνοντας τον αναγκαίο χρόνο από 3 με 4 χρόνια, που είναι σήμερα, στους 3 μήνες!

Ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες που χρησιμοποίησαν τη νέα ρύθμιση ώστε να επισπεύσουν τις διαδικασίες της πιστοποίησης υλοποίησης του 50% των επενδυτικών τους σχεδίων ώστε να λάβουν το πρώτο μέρος των φοροαπαλλαγών που δικαιούνται με βάση τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο είναι και η Marbella Α.Ε. για την επένδυση συνολικού ύψους 6,91 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του ομώνυμου τετράστερου ξενοδοχείου που διαθέτει στην Κέρκυρα σε πεντάστερο. Η φοροαπαλλαγή που θα πάρει μετά την πιστοποίηση υλοποίησης του 50% του επενδυτικού σχεδίου είναι κοντά στα 806.000 ευρώ από το σύνολο των 2,41 εκατ. ευρώ που θα πάρει συνολικά μετά την πιστοποίηση ολοκλήρωσης της επένδυσης, με βάση τον αναπτυξιακό νόμο.
Πηγή: newmoney.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!