Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Η ανακοίνωση του ΤΕΕ Κέρκυρας για τα εκλογικά αποτελέσματα

Με τη συμμετοχή των μηχανικών να φτάνει σε ποσοστό 70%, περίπου, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ οι εκλογές στο Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την ανάδειξη των νέων οργάνων Διοίκησης.

Η ψηφοφορία διήρκεσε από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και διεξήχθη σ’ ένα πολύ καλό κλίμα, στα Γραφεία του Π Τμήματος τα οποία είχαν διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο εκλογικό κέντρο.

Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν ηλεκτρονικά και η διαδικασία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.   

 

  1. Για την Αντιπροσωπεία του Π. Τμήματος Κέρκυρας

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορευτικής Επιτροπής, την πρώτη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας (ΠΕΜΚ), που συγκέντρωσε ποσοστό  42,29%, και καταλαμβάνει τις 11 από τις 25 έδρες της  Αντιπροσωπείας.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο συνδυασμός Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί [ΔΗ.ΚΕ.Μ.] με ποσοστό 34,29% και 9 έδρες, την τρίτη θέση ο Συνδυασμός Ενότητα για την Ανατροπή, με ποσοστό 12,86% και 3 έδρες, την τέταρτη θέση ο Συνδυασμός ΔΥΝ.Α.ΜΗ, με ποσοστό 6% και μία έδρα, ενώ 1 έδρα καταλαμβάνει η Πανεπιστημονική με ποσοστό 4,57%.

Ειδικότερα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ψήφισαν [για τα τοπικά όργανα] : 358

΄Εγκυρα: 350

΄Ακυρα: 3

 Λευκά: 5

 

Έλαβαν:

 

  • Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας [ΠΕΜΚ]: 148 ψήφους
  • Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί [ΔΗ.ΚΕ.Μ]: 120 ψήφους
  • ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 45 ψήφους
  • ΔΥΝ.Α.ΜΗ Δυναμικοί Αδέσμευτοι Κέρκυρας: 21 ψήφους
  • Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών : 16 ψήφους

 

  1. Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο Μελών ΤΚ/ΤΕΕ

 

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί [ΔΗ.ΚΕ.Μ.] με ποσοστό 39,63%, τη δεύτερη θέση η Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας (ΠΕΜΚ), με ποσοστό 34,37%, την τρίτη θέση ο Συνδυασμός Ενότητα για την Ανατροπή με ποσοστό 17,96%, ενώ την τέταρτη θέση  ο Συνδυασμός ΔΥΝ.Α.ΜΗ, με ποσοστό 8,05%.

 

Ψήφισαν [για τα τοπικά όργανα] : 358

΄Εγκυρα: 323

΄Ακυρα: 5

 Λευκά: 30

 

Έλαβαν:

  • Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί [ΔΗ.ΚΕ.Μ]: 128 ψήφους
  • Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας [ΠΕΜΚ]: 111 ψήφους
  • ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 58 ψήφους
  • ΔΥΝ.Α.ΜΗ Δυναμικοί Αδέσμευτοι Κέρκυρας: 26 ψήφους

 

Τις επόμενες ημέρες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή,  που εδρεύει στην Αθήνα, θα εκδώσει τα επίσημα αποτελέσματα και θα ανακηρύξει τους εκλεγέντες. Αμέσως μετά θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση η 25μελής Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κέρκυρας, η οποία αφού πρώτα εκλέξει το Προεδρείο της, θα εκλέξει το νέο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον Αντιπρόεδρο τον Γραμματέα και τα υπόλοιπα 6 μέλη της Διοίκησης για την προσεχή τετραετία.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΚ/ΤΕΕ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!