Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Η διοίκηση του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Κέρκυρας στηρίζει την σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Κέρκυρας, με ψήφισμα του αποφάσισε:

ΟΜΟΦΩΝΑ

-Στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των υγειονομικών, της 20ης Οκτωβρίου 2022

-Καλεί την Κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα της υγείας και των λειτουργών της και να  τα αντιμετωπίσει με την ανάλογη σοβαρότητα, που πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα της υγείας.

-Η κατάσταση, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν τιμά κανέναν από όσους κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του νησιού μας και είναι σε θέσεις δυνατότητας παρεμβάσεων υπέρ της Κέρκυρας και των κατοίκων της, αλλά αντιθέτως αποτελεί όνειδος γι΄αυτούς αλλά και για όλους εμάς, που δεν αντιδρούμε δυναμικά σε αυτήν την εξαθλίωση της υγείας στο νησί μας.

-Η Κέρκυρα, με εξαπλάσιο πληθυσμό τους τουριστικούς μήνες και η πύλη εισόδου στους ευρωπαίους τουρίστες,  δεν αξίζει τέτοιας αντιμετώπισης από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

-Το νοσοκομείο μας αντί να ενισχύεται αποδυναμώνεται με αλλεπάλληλες παραιτήσεις και τα Κέντρα Υγείας ούτε για υγειονομικοί σταθμοί παροχής πρώτων βοηθειών δε λογίζονται.

-Ο συναγερμός πρέπει να σημάνει τόσο σε όλους τους υγειονομικούς, ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης, αλλά και σε όλους τους Κερκυραίους πολίτες, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλλου.

Όλοι σε επαγρύπνηση:

  1. Για την άμεση στελέχωση όλων των δομών υγείας στο νησί μας,
  2. Για τον κατάλληλο εξοπλισμό, προκειμένου να αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά Υγείας στην Κέρκυρα.
  3. Για άμεση κατάργηση της συμμετοχής των ασθενών στην προμήθεια των φαρμάκων, αφού αυτά δεν αποτελούν είδος πολυτελείας αλλά είδος ανάγκης επιβίωσης.
  4. Πλήρης κατάργηση της κράτησης υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων, που είναι σήμερα στο 6%, αφού για όλη την εργασιακή μας θητεία πληρώναμε αυτήν την υγειονομική εισφορά.

 

                                                                                                            Εκ του Δ.Σ. του Συνδέσμου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!