Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΡΙΚΕΤ

Η Εθνική Ελλάδας κρίκετ στα προκριματικά του Παγκοσμίου

Μετά από απουσία έξι χρόνων, όταν είχε πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Ισπανία-2014), η Εθνική ομάδα κρίκετ ανδρών της Ελλάδας επιστρέφει σε επίσημους διεθνείς αγώνες.

Το επταήμερο 24-30 Ιουνίου 2020 θα ταξιδέψει στη Φινλανδία για να πάρει μέρος στον Β όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης για την προκριματική φάση του 8ου παγκόσμιου κυπέλλου Τ20, η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί το 2021 στην Ινδία. Στην προκριματική φάση της Ευρωπαϊκής ζώνης συμμετέχουν 24 εθνικές ομάδες, χωρισμένες σε τρεις ομίλους. Οι ομάδες, που θα τερματίσουν πρώτες σε καθέναν από τους ομίλους προκρίνονται στα τελικά της ευρωπαϊκής ζώνης, όπου μαζί με την Εθνική ομάδα της νήσου Τζέρσεϊ θα δώσουν αγώνες, για να προκύψουν οι δύο ομάδες, που θα πάρουν το εισιτήριο για το παγκόσμιο κύπελλο.

Ενθουσιασμένη η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ
Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το γεγονός ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην προκριματική φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλου Κρίκετ 2021 , είναι ξεκάθαρα, μια μεγάλη επιτυχία. Το 2019 η διοργάνωση αξιολογήθηκε ως η τρίτη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο, με πάνω 1,5 δις τηλεθεατές.
Η συμμετοχή της Εθνικής μας στην μεγαλύτερη γιορτή του Κρίκετ παγκοσμίως, συμβαίνει για πρώτη φορά και θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις να συνδυαστεί με καλή εμφάνιση της χώρας μας και άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη.
Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετείχε έως το 2014 η Ελλάδα, έχουν ανασταλεί από το ICC εδώ και χρόνια και νιώθουμε ενθουσιασμένοι που η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κρίκετ μέσα από το αξιολογικό αγωνιστικό σύστημα εντάσσει την Ελλάδα για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών.

Οι όμιλοι της Ευρώπης
Ο διευθυντής περιφερειακής ανάπτυξης ICC (Παγκόσμια Ομοσπονδία Κρίκετ) Europe, Andy Wright ανακοίνωσε τις 24 ευρωπαϊκές ομάδες, που θα πάρουν μέρος στην προκριματική φάση, τους τρεις ομίλους και τις χώρες, που θα φιλοξενήσουν τα προκριματικά καθώς και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους. Συγκεκριμένα:

Α ΟΜΙΛΟΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ισπανία από 16- 20 Μαΐου 2020. Σε αυτόν εκτός από την οικοδέσποινα Ισπανία θα μετέχουν επίσης Ιταλία, Νορβηγία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Μάλτα & Κύπρος. Φαβορί για την πρώτη θέση είναι Ιταλία και Νορβηγία.

Β ΟΜΙΛΟΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 24-30 Ιουνίου 2020 στην Φινλανδία, η οποία φιλοξενεί για πρώτη φορά προκριματικούς αγώνες για το παγκόσμιο κύπελλο. Στον όμιλο αυτό συμμετέχει η Ελλάδα, μαζί με Φινλανδία, Γερμανία, Νήσο Γκέρνσεϊ, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Γιβραλτάρ. Φαβορί για την πρώτη θέση η Γερμανία.

Γ ΟΜΙΛΟΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Βέλγιο από 10-16 Ιουνίου 2020. Στον όμιλο μετέχουν οι Εθνικές ομάδες Βελγίου, Δανίας, Αυστρίας, Ρουμανίας, Τσεχίας, Πορτογαλίας, Νήσου Μαν, & Σερβίας. Η Δανία είναι το φαβορί για την πρόκριση στην τελική φάση.

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2021
Η τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου κρίκετ Τ20 (είκοσι over)θα διεξαχθεί το 2021 στην Ινδία. Σε αυτό θα πάρουν μέρος συνολικά 16 εθνικές ομάδες. Οι επτά καλύτερες του κόσμου, που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους: Αφγανιστάν, Αυστραλία, Αγγλία, Νέα Ζηλανδία, Πακιστάν, Νότια Αφρική & Δυτική Ινδία. Καθώς και η Ινδία ως οικοδέσποινα. Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες θα προκύψουν από τις προκριματικές φάσεις ως εξής: Ζώνη Ευρώπης 2 ομάδες, Ζώνη Αμερικής 2 ομάδες, Ζώνη Ασίας 2 ομάδες, Ζώνη Αφρικής 1 ομάδα, Ζώνη Δ.Ασίας & Ειρηνικού 1 ομάδα.

φωτο: Η Εθνική ομάδα κρίκετ το 2014 στη La Manga Ισπανία για στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!