Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Η εκδήλωση Π.Ι.Ν. για την «προετοιμασία στην  μετά COVID εποχή & Ενίσχυση της Εξωστρέφειας για Ξενοδοχειακό κλάδο»

Η «Προετοιμασία για την μετά COVID-19 εποχή και Ενίσχυση της Εξωστρέφειας για τον Ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα», ήταν το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουνίου  διαδικτυακή   έπειτα από συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Σκοπός  της  εκδήλωσης  ήταν η ανάλυση και εμβάθυνση στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την πανδημία του COVID-19, με κύριο στόχο την εξέταση βασικών ζητημάτων που αφορούν στην λειτουργία του Ξενοδοχειακού κλάδου και η πρόταση λύσεων προκειμένου να προωθήσουν επιτυχώς τις υπηρεσίες τους, αναπτύσσοντας την εξωστρέφεια τους. Επίσης έγινε παρουσίαση των εργαλείων της EBRD με στόχο την υποστήριξη των πλάνων ανάπτυξης και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

Κατά την έναρξη της  εκδήλωσης απηύθυνε  σύντομο χαιρετισμό  η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού, κα Βίκυ Λοΐζου , καθώς και η  Αναπληρώτρια Διευθύντρια της EBRD, κα  Biljana Scekic. Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, κος Αλεξάκης.

Η δομή της εκδήλωσης περιελάμβανε την ανάπτυξη επιμέρους ενοτήτων  από έμπειρους και επιστημονικά καταρτισμένους αναλυτές σε θέματα τουριστικής διαχείρισης και οικονομικών. Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν τα εξής:

  • Η μετά-COVID-19 πραγματικότητα, Ανάλυση και Προοπτικές του Ξενοδοχειακού κλάδου παγκοσμίως, Marketing Προορισμού στην μετά COVID-19 εποχή.
  • Η μετά-COVID-19 Εμπορική Στρατηγική για τα ξενοδοχεία: Χρησιμοποιώντας Αποτελεσματικές Στρατηγικές για την ανάκαμψη της αγοράς.
  • Λύσεις στην μετά-COVID-19 εποχή για τη διαχείριση των εσόδων των Ξενοδοχείων – πως να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης.
  • Χρηματοδότηση και άλλες μορφές υποστήριξης του κλάδου: Παρουσίαση χρηματοδοτικών και άλλων διαθέσιμων εργαλείων.

Στην εισήγηση του ο κος Αλεξάκης τόνισε την σπουδαιότητα της υλοποίησης τέτοιων πρωτοβουλιών, καθώς όπως είπε,  προϋπόθεση για την ετοιμότητα και την ορθολογική διαχείριση καταστάσεων κάτω απο ιδιάζουσες συνθήκες, είναι η έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση και η απόκτηση της γνώσης. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η μετά covid περίοδος, σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την τουριστική βιομηχανία, καθώς η πανδημία επηρέασε βαθιά και σε μεγάλο βαθμό την κοινωνικοοικονομική ζωή του πλανήτη, συνεπώς είμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση της αντιμετώπισης νέων καταστάσεων, κάτι το οποίο, όπως είπε, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δημιουργικό και ωφέλιμο

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!