Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών για το θάνατο του ζωγράφου Γ. Δημητράτου

Από  την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών εκφράζει βαθύτατη λύπη για τον αδόκητο χαμό του κερκυραίου ζωγράφου Γιάννη (Τζίνου) Δημητράτου. Ο εξαιρετικός καλλιτέχνης, που έφυγε από κοντά μας (1943-24/4/2021), υπήρξε ειλικρινής φίλος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και φιλοτέχνησε για το Μουσείο Σολωμού Κερκύρας τρεις προσωπογραφίες,οι οποίες εκτίθενται: α) μία προσωπογραφία του Διονυσίου Σολωμού σε νεαρή ηλικία, β) μια προσωπογραφία του ζακύνθιουπροσολωμικού ποιητή Αντωνίου Μαρτελάου και γ) μια προσωπογραφία του ιταλοδαλματού φίλου του Σολωμού Νικολάου Τομαζέο.

Θα θυμόμαστε πάντα τον καλλιτέχνη, τον εκπαιδευτικό και τον άνθρωπο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Ο Τζίνος Δημητράτος υπήρξε σημαντικός και ανιδιοτελής καλλιτέχνης και κοινωνικός αγωνιστής, που προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Τέχνη.

Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών θα κάνει μνεία του γεγονότος στην πρώτη δημόσια εκδήλωσή της.

Διαβάστε ακόμα:

Πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Τζίνου Δημητράτου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!