Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Κέρκυρα είχε «ρέντα» στις διαδικτυακές τουριστικές αναζητήσεις

Αυξημένες διαδικτυακές αναζητήσεις για διαμονή στην  Κέρκυρα κατέγραψε το Νοέμβριο η εταιρεία Tourix, που εξειδικεύεται στο Τουριστικό Μάρκετινγκ.

Με τη Γερμανία να είναι με διαφορά η top χώρα απο εκείνες, που αναζήτησαν διαμονή στο νησί μας. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, για τους περισσότερους προορισμούς μπορεί να έχουμε φύγει από την high season, αλλά αυτό δε σταματάει τους χρήστες του διαδικτύου να αναζητούν τη διαμονή αλλά και τις κρατήσεις για το επόμενο έτος 2023. 

Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 21.000 όρους αναζητήσεων στη Google, που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στον εκάστοτε προορισμό. Στο μεταξύ ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του στο Γερμανικό Δίκτυο Συντακτών RND υποστήριξε ότι η κρίση δεν θα ζημιώσει τον ελληνικό τουρισμό.

 Οι διαπιστώσεις για Κέρκυρα

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις, που δημοσιοποίησε η Tourix:  Η Κέρκυρα για το 2022 είχε ρεκορ αναζητήσεων για διαμονή στο νησί με τον μήνα Ιούλιο να κορυφώνεται το διαδικτυακό ενδιαφέρον. Ο όγκος αναζητήσεων για τον Νοέμβριο του 2022 είναι υψηλότερος σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 κατά 140% και με τον Νοέμβριο του 2019 κατά 60%.

Οι top  χώρες που αναζήτησαν για διαμονή στην Κέρκυρα για τον μήνα Νοέμβριο είναι η Γερμανία με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Αυστρία και η Ιταλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν την δεκάδα που είναι η Πολωνία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Ελβετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tourix παρακολουθεί επτά προορισμούς στην Ελλάδα. Εκτός από την Κέρκυρα αυξημένες διαδικτυακές αναζητήσεις για διαμονή κατέγραψε το Νοέμβριο και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Νάξο, ενώ, αντίθετα, τον συγκεκριμένο μήνα χαμηλώνει το ενδιαφέρον διαδικτυακής αναζήτησης για διαμονή στη Σαντορίνη, Μύκονο και Ρόδο.

 

Φέτος ρεκόρ αφίξεων από αέρος

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport, οι αφίξεις επιβατών με πτήσεις εξωτερικού, από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και το Νοέμβριο, έφτασαν συνολικά τις 1.693.682, αριθμός που είναι ρεκόρ όλων των εποχών: 

ΜΑΡΤΙΟΣ:3.925.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ:65.081.

ΜΑΙΟΣ:168.975. 

ΙΟΥΝΙΟΣ: 298.637.

ΙΟΥΛΙΟΣ: 389.931.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: 374.583. 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: 276.366. 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: 115.260. 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: 924.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ σε αφίξεις με διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο Κέρκυρας είχε σημειωθεί το 2018 με 1.505.234 επισκέπτες και ακολούθησε το 2019 με 1.463.288 επισκέπτες. 

 

 

Πάνω από 500 χιλ. επισκέπτες Κρουαζιέρας

Από τον Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο της φετινής χρονιάς προσέγγισαν το λιμάνι της Κέρκυρας 316 κρουαζιερόπλοια με 423.416 επισκεπτο-αφίξεις.

 Ειδικότερα τον ΜΑΡΤΙΟ: 6 Κ/Ζ με 1859 επιβάτες.

ΑΠΡΙΛΙΟ: 34 Κ/Ζ με 31.225 επιβάτες. ΜΑΪΟ: 53 Κ/Ζ με 64.320 επιβάτες.

 ΙΟΥΝΙΟ: 60 Κ/Ζ με 74.534 επιβάτες. ΙΟΥΛΙΟ: 56 Κ/Ζ με 76.144 επιβάτες. ΑΥΓΟΥΣΤΟ: 54 Κ/Ζ με 95.506 επιβάτες.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ: 53 Κ/Ζ με 79.828 επιβάτες. Για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία. 

Ωστόσο κατ΄εκτίμηση, τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ: ήρθαν 70 K/Z με περίπου 120.000 επισκέπτες τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ: 21K/Z με περίπου 9.000 επισκέπτες ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: 1 Κ/Z με 1000 επισκέπτες. Κατ΄εκτίμηση η χρονιά πρέπει να έκλεισε με περισσότερους από 550.000 επισκέπτες κρουαζιέρας.

Να σημειωθεί ότι τα τρία προηγούμενα χρόνια η κίνηση στην Κρουαζιέρα ήταν: Tο 2021 προσέγγισαν το λιμάνι μας 200 κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας στο νησί 234.699 επιβάτες. To 2020, στην Κέρκυρα είχαν αφιχθεί μόλις 13 κρουαζιερόπλοια με συνολικά 10.448 επιβάτες (λόγω κορονοϊού), ενώ, το  2019  στονησί μας είχαν προσεγγίσει  420 κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας 767.673 επιβάτες. 

 

Κικίλιας σε RND: Η κρίση δεν θα ζημιώσει τον ελληνικό τουρισμό

Με αφορμή το ρεκόρ τουρισμού της Ελλάδας για το 2022, το Γερμανικό Δίκτυο Συντακτών RND φιλοξενεί συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, αναφορικά και με τους στόχους που τίθενται εφ’ εξής. Θεμελιώδης επιδίωξη καθίσταται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι και τον χειμώνα, με τον υπουργό Τουρισμού να σχολιάζει πως «υπάρχει η δυνατότητα η ενεργειακή κρίση να μετατραπεί σε ευκαιρία, μία συνθήκη win – win. Οι Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι και οι ψηφιακοί νομάδες μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα. Δεδομένης της διάρκειας του ελληνικού χειμώνα, δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν για ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

 

Σχετικά με το πώς θα επηρεαστεί ο τουρισμός από την κρίση, ο υπουργός Τουρισμού ανταποκρίνεται πως «δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την Ελλάδα», εκθειάζοντας τη δουλειά που γίνεται από όλους για την παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών σε κάθε τους έκφανση.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όλα τα αεροδρόμια στην Ευρώπη αντιμετώπισαν προβλήματα, επειδή οι ειδικοί δεν ήταν σίγουροι αν ο τομέας θα ανακάμψει τόσο γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, υπήρχε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και συντονισμού σε πολλά μέρη. Αλλά τα ελληνικά αεροδρόμια έχουν κάνει σπουδαία δουλειά – και γι’ αυτό είδαμε αύξηση 5% στις αφίξεις».

Τέλος, σε ερώτηση του γερμανικού μέσου αναφορικά με την περιβαλλοντική πολιτική της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ο υπουργός Τουρισμού σχολιάζει πως «η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, τη μείωση των αποβλήτων, της κατανάλωσης ενέργειας και νερού. Μετατρέπουμε επίσης μικρά νησιά σε οικολογικά νησιά, όπως η Αστυπάλαια, η Χάλκη και η Νάξος. Το έργο ονομάζεται GR-eco και στα νησιά αυτά η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα καλύπτεται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μέλλον».

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!