Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Η Κων. Ρωμαίου ετοιμάζεται για τα προκριματικά του NCAA

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου την ερχόμενη εβδομάδα  θα πάρει μέρος στους προκριματικούς αγώνες του Κολεγιακού Παναμερικανικού πρωταθλήματος στίβου.

Συγκεκριμένα η πρωταθλήτρια του Κερκυραϊκού ΓΣ το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή 27-28 Μαΐου θα πάρει μέρος ,  ως αθλήτρια του Kansas State University, στο τριπλούν των προκριματικών  αγώνων NCAA  της Δύσης, που θα γίνουν στο Τέξας, διεκδικώντας την πρόκριση για τους τελικούς, που θα γίνουν 9-12 Ιουνίου στο Όρεγκον. Αυτοί θα είναι και οι τελευταίοι αγώνες της Κωνσταντίνας Ρωμαίου επί αμερικανικού εδάφους, πριν επιστρέψει οριστικά στην Κέρκυρα. Στο μεταξύ η κερκυραία πρωταθλήτρια την περασμένη Κυριακή (16/5/21) αγωνίστηκε εντός έδρας, στο στάδιο στο R.V. Christian Track and Field Complex του Κάνσας, στους τελευταίους αγώνες στίβου του πρωταθλήματος των BIG 12.

Ωστόσο, οι κακές καιρικές συνθήκες επηρέασαν τις προσπάθειές της και τελικά με επίδοση 12,26μ κατέλαβε την 14η θέση ανάμεσα σε 20 αθλήτριες, που πήραν μέρος στο τριπλούν γυναικών.

Στους αγώνες συμμετείχαν οι ομάδες ανδρών-γυναικών των Πανεπιστημίων: Texas – Kansas State- Texas Tech – Oklahoma State- Kansas – Oklahoma – Baylor- Iowa State – West Virginia & TCU. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναικεία ομάδα στίβου του K-STATES, οι επονομαζόμενες  «Wildcats», όπου συμμετέχει και η  Ρωμαίου τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος των BIG12, ενώ σε πέντε συνεχόμενες σεζόν βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Υπενθυμίζουμε ότι η Κωνσταντίνα  Ρωμαίου το 2016 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου Κ20, που είχε διεξαχθεί στο Μπίντγκοζ (Πολωνία). Η επιτυχία της αυτή της άνοιξε το δρόμο της υποτροφίας στο Kansas State University, όπου παράλληλα με τις σπουδές της στο Hospitality Management ήταν και βασικό μέλος της ομάδας στίβου του Πανεπιστημίου. Μάλιστα τις δύο τελευταίες χρονιές συμπεριλήφθηκε στην δεκάδα των αρίστων φοιτητών-αθλητών, ενώ πριν από λίγες μέρες τιμήθηκε  μαζί με τους υπόλοιπους τελειόφοιτους αθλητές-φοιτητές για την προσφορά τους στο Πανεπιστήμιο. 

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου ξεκίνησε την φετινή της προετοιμασία από τον περασμένο Νοέμβριο στην Κέρκυρα, υπό την επίβλεψη του προπονητή της Παύλου Σκορδίλη, στις αρχές του νέου έτους επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο της, προκειμένου να πάρει το πτυχίο της και να δώσει τους τελευταίους της αγώνες επί αμερικανικού εδάφους.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!