Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Η Κ. Ρωμαίου σε Πανεπιστημιακούς Αγώνες στην Αριζόνα

Τη δεύτερη φετινή της παρουσία στον ανοιχτό στίβο, επί αμερικανικού εδάφους  πραγματοποιεί η αθλήτρια οριζοντίων αλμάτων (μήκος-τριπλούν) του Κερκυραϊκού Κωνσταντίνα Ρωμαίου.

Η κερκυραία πρωταθλήτρια συμμετέχει με την ομάδα του Πανεπιστημίου του Κάνσας, στη διοργάνωση Jim Click Shootout, που πραγματοποιείται στο στάδιο Roy P. Drachman της Αριζόνα. Στους αγώνες , που ξεκίνησαν χθες με το έπταθλο, συνεχίζονται σήμερα & ολοκληρώνονται αύριο, συμμετέχουν οι αθλητές-τριες έξι Πανεπιστημίων (Arizona, Arizona State Univercity (ASU), Brigham Young Univercity (BYU),Northern Arizona University (NAU), Kansas State, Washington) εκ των οποίων τα πέντε είναι μεταξύ των κορυφαίων στην κατάταξη Πανεπιστημίων & Κολλεγίων  (αμερικανικό ειδικό δείκτη αξιολόγησης ανάλογα με τις αθλητικές επιδόσεις) στο USTFCCCA National TFRI των Η.Π.Α.

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου είχε κάνει πρεμιέρα στον ανοιχτό στίβο το Σάββατο 27 Μαρτίου, όπου συμμετείχε με την ομάδα του Κάνσας στην τριμερή αθλητική συνάντηση των Πανεπιστημίων Kansas State University, Wichita State & North Dakota, που πραγματοποιήθηκε στο Cessna Stadium της Γουιτσίτα του Κάνσας. Μάλιστα με άλμα 5.81μ στο μήκος ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ επί αμερικανικού εδάφους (το απόλυτο ρεκόρ της είναι 6,15μ) και κατέκτησε την δεύτερη θέση στο αγώνισμα. Υπενθυμίζουμε ότι η αθλήτρια του Κερκυραϊκού το 2016 είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου Κ20, γεγονός που της άνοιξε το δρόμο της υποτροφίας για το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Κάνσας στις ΗΠΑ. Η κερκυραία πρωταθλήτρια το διάστημα των σπουδών της συμμετέχει ως μέλος της ομάδας στίβου του Πανεπιστημίου, σε όλες τις κολεγιακές αθλητικές εκδηλώσεις κλειστού και ανοιχτού στίβου,  μεταξύ των οποίων και στους αγώνες των big 12, αλλά και το Παναμερικανικό πρωτάθλημα NCAA. Παράλληλα τις χρονιές 2019 & 2020 αναδείχτηκε μεταξύ των 12 αριστούχων φοιτητριών, που πέραν των σπουδών τους, πρωταγωνιστούσαν και στις αθλητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου.

 Τον περασμένο Νοέμβριο επέστρεψε στην Κέρκυρα και κατά το διάστημα της παραμονής της στο νησί προπονούνταν υπό την επίβλεψη του κερκυραίου προπονητή της, Παύλου Σκορδίλη. Τον Φεβρουάριο ταξίδεψε εκ νέου στις ΗΠΑ, προκειμένου να πάρει το πτυχίο της (απομένουν δύο με τρία μαθήματα) στο Hospitality Management και με την ευκαιρία συμμετείχε στους meeting της περασμένης εβδομάδας με την ομάδα του Πανεπιστημίου της. Η κερκυραία πρωταθλήτρια αναμένεται τον ερχόμενο μήνα να επιστρέψει στη χώρας μας,  προκειμένου να συμμετάσχει, εάν οι συνθήκες με την πανδημία το επιτρέψουν στις διοργανώσεις ανοικτού στίβου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!