Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η Κ21 του Φαίακα ανέβηκε στην Β ΕΣΚΑΒΔΕ μπάσκετ

Την άνοδο της στην Β ΕΣΚΑΒΔΕ μπάσκετ πέτυχε η ομάδα Κ21 του Φαίακα. Η κερκυραϊκή ομάδα  σε αγώνα μπαράζ, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (25/5) στο ουδέτερο δημοτικό αθλητικό κέντρο Ηγουμενίτσας, επικράτησε 71-56 της Β΄ομάδας του ΣΚ Ιωάννινα και προβιβάστηκε στην Β΄κατηγορία του περιφερειακού πρωταθλήματος Βορειοδυτικής Ελλάδος στο μπάσκετ.

Τον προβιβασμό του από την Γ στην Β ΕΣΚΑΒΔΕ διεκδικεί  και ο Ποσειδώνας Παξών. Η ομάδα των Παξών, που σε αντίθεση με τον Φαίακα δίνει δύο αγώνες μπαράζ ανόδου, το Σάββατο (25/5) στον πρώτο από αυτούς ηττήθηκε στα Γιάννενα με 45-39 από την Β΄ομάδα του Σπάρτακου. Ωστόσο θα δώσει τον επαναληπτικό αγώνα στο ΕΑΚΚ και εάν επικρατήσει με διαφορά μεγαλύτερη των έξι πόντων, θα ανέβει κι αυτός κατηγορία.

Η διαδικασία των μπαράζ

Στην  Γ κατηγορία του περιφερειακού πρωταθλήματος Βορειοδυτικής Ελλάδος στο μπάσκετ, που πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις ομίλους, συμμετείχαν φέτος οι δεύτερες ομάδες συλλόγων, που συμμετείχαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο Φαίακας και ο ΑΟ Αγρινίου των οποίων οι πρώτες ομάδες πήραν μέρος στο πρωτάθλημα Β Εθνικής καθώς και οι ΣΚ Ιωάννινα, ΠΑΣ Ιωνικός, Δόξα Λευκάδας, Δόξα Πύρρου, Πύρρος Αρταίων & ΠΑΣ Γιάννινα των οποίων οι πρώτες ομάδες τους πήραν μέρος στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου  στην Γ ΕΣΚΑΒΔΕ οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου διασταυρώθηκαν χιαστοί σε αγώνες μπαράζ ανόδου. Η προκήρυξη προέβλεπε διπλούς αγώνες. Ωστόσο μετά από πρόταση των συλλόγων  Φαίακα και ΣΚ Ιωάννινα, η Ένωση Συλλόγων Καλαθοσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδας (ΕΣΚΑΒΔΕ) δέχτηκε το εισιτήριο πρόκρισης τους να παιχτεί σε μονό αγώνα, που διεξήχθη στο ουδέτερο γήπεδο της Ηγουμενίτσας. Επίσης ένα εισιτήριο ανόδου κρίθηκε χωρίς αγώνα. Ενώ σε δεύτερο ματς θα κριθούν οι προβιβασμοί άλλων δύο ομάδων.

 

 Τα αποτελέσματα

 Φαίακας Κέρκυρας (Β)– ΣΚ Ιωάννινα (Β) 71-56. Προβιβάστηκε ο Φαίακας

 ΑΟ Σπάρτακος (Β)- Ποσειδώνας Παξών 45-39. Επαναληπτικός αγώνας στην έδρα του Ποσειδώνα

ΑΟ Αγρινίου (Β)- Δόξα Λευκάδας (Β) 84-72. Επαναληπτικός αγώνας στην έδρα της Λευκάδας

Απόλλων Μεσολογγίου- ΑΕ Δόξα Πύρρου (Β) 20-0 α.α Προβιβάστηκε ο Απόλλων Μεσολ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!