Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

“Η ναυμαχία της Ναυπάκτου” (Γράφει η Κοζανίτισσα δασκάλα της ακριτικής Ερείκουσας)

ΛΙΑ ΡΟΥΣΗ
 
Επετειακή μέρα καθιερώθηκε και επίσημα η 7η Οκτωβρίου. Σήμερα στη Ναύπακτο, στην Κέρκυρα και σε άλλους τόπους των Επτανήσων διεξάγονται εορταστικές εκδηλώσεις. Με τη βοήθεια του Θεού αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο ώστε και η ακριτική Ερεικουσα να συμμετάσχει και να βάλει και εκείνη το λιθαράκι της σε όσα έχουν προγραμματιστεί για την τιμητική της ημέρας αυτής. 
7 Οκτωβρίου του 1571 έλαβε χώρα η ναυμαχία της Ναυπάκτου. Ας οδηγηθούμε στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Στερεάς Ελλάδας, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας κοντά στην πρωτεύουσα του, το ηρωικό Μεσολόγγι και ας βρεθούμε στην ιστορική Ναύπακτο στον Κορινθιακό κόλπο.
Η ναυμαχία της Ναυπάκτου έγινε μεταξύ χωρών της Δύσης και της οθωμανικής τότε απειλής. Έχει χαρακτηριστεί ως ο θρίαμβος του Σταυρού   Έχει καταγραφεί σαν νίκη του χριστιανισμού έναντι του μουσουλμανισμού. Πρόκειται για μια ναυμαχία εξαίρετης σημασίας από ναυτική- ναυπηγικής πλευράς. Το αποτέλεσμα της καίριο τόσο στην πράξη με την αναχαίτιση της οθωμανικής κυριαρχίας όσο και σε επίπεδο ψυχολογικό της ενίσχυσης νέων επαναστατικών κινήσεων. Τα Επτάνησα, η Κέρκυρα βοηθούν στον αγώνα αυτό. Το αποτέλεσμα σωτηρία. Αναχαίτιση της οθωμανικής κατακτητικής πορείας προς εκείνα. 
Ελπίζουμε με χαρά και προθυμία να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις οποίοι οι κάτοικοι των εκεί περιοχών. Εμείς εδώ στην Ερεικουσα μέσα από ένα σύντομο άρθρο πανηγυρίζουμε μαζί σας. Ως δασκάλα διδάσκω στους μαθητές μου την ιστορική αυτή ναυμαχία και εύχομαι όλα τα παιδιά) μαθητές αυτή τη μέρα να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με ακούσματα και αναγνώσεις περί της ιστορικής ναυμαχίας. 
Οι καιροί μας ιδιαίτεροι. Η γνώση της ιστορίας μας και των ιστορικών αυτών γεγονότων και συσχετίσεων τους όπως για παράδειγμα με την Κύπρο οδηγεί εμάς και τους μαθητές μας αλλά και όλους εν γένει στη γνώση της ιστορικής αλήθειας, πραγματικότητας και τιμής των ανθρώπων που συμμετείχαν στα ιστορικά και σωτηρία αυτά γεγονοτα. Η γνώση της ιστορίας οδηγεί σε αφύπνιση και καλλιέργεια ιδανικών και αξιών. 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!