Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Στη “ΜΕΛΙΣΣΑ” η υποψήφια βουλευτής Εύα Καρύδη

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τα Άτομα με Αναπηρία, την οποία καθιέρωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2013 για την 5η Μαΐου, η υποψήφια Βουλευτής ΝΔ, Ευαγγελία (Εύα) Καρύδη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κερκύρας, Σπ. Ζουμπουλίδη και τον ενημέρωσε για τους άμεσους στόχους κυβερνητικής πολιτικής που δεσμεύουν τη ΝΔ έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν τη δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς, να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν, να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Ειδικότερα, τα μέτρα αυτά προβλέπουν:

1.θεσμοθέτηση της ειδικότητας του προσωπικού βοηθού, με πλήρη επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ο οποίος θα παρέχεται σε όλα τα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία μετά από αξιολόγηση και εξατομικευμένη υποστήριξη για όσες ώρες την ημέρα τον χρειάζονται.

2.Aπρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις δομές και υπηρεσίες, που απευθύνονται στο σύνολο του γενικού πληθυσμού και ενθάρρυνση της συμμετοχή τους σε κοινωνικές δραστηριότητες και την αγορά εργασίας.

3.Ενίσχυση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης ήδη από την πρωτοβάθμια εκπαιδευτική βαθμίδα προκειμένου οι μαθητές με αναπηρία να είναι πλήρως αυτόνομοι. 

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, η ενίσχυση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης είναι σημαντική και για τα άτομα με νοητική αναπηρία και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης.

Ακόμη δόθηκε έμφαση στην αύξηση του προνοιακού επιδόματος κατά 8%, στη μεταφορά της σύνταξης του θανόντος γονέα έτσι ώστε να μην χάνεται το επίδομά του και στην προθεσμία υποβολής ψηφιακών αιτήσεων για τον προσωπικό βοηθό μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Από την πλευρά του ο κ. Σπ. Ζουμπουλίδης ζήτησε τη βοήθεια και στήριξη της υποψηφίας Βουλευτού στο αίτημα που εκκρεμεί προς το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και ΔιαποντίωνΝήσων σχετικά με τη δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης. 

Έμφαση δόθηκε ακόμη στην ανάγκη απόκτησης καινούργιου αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις των παιδιών αφού το σημερινό που είναι διαθέσιμο υπερβαίνει την 15ετία καθώς και στην επαναλειτουργία της κατασκήνωσης στα Γουβιάπου σήμερα χρησιμοποιείται ουσιαστικά ως αποθηκευτικός χώρος.

Όπως τόνισε η κα Εύα Καρύδη, στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν τα παιδιά και όλοι όσοι ζωντανεύουν και κάνουν πραγματικότητα το όμορφο κέντρο ΜΕΛΙΣΣΑ τονίζοντας την ανάγκη βιωσιμότητας του Κέντρου σε όλες τις λειτουργίες. Χάρηκα, τόνισε η κα Καρύδη, που είδα ότι στο Κέντρο λειτουργεί φούρνος και ότι παράγονται διάφορα αρτοσκευάσματα, μεταξύ των οποίων και όμορφα κουλουράκια, ενώ τα έσοδα πηγαίνουν όλα για τη στήριξη των συμμετεχόντων παιδιών και ατόμων του Κέντρου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!