Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Περιοδείες υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ σε σχολεία της Κέρκυρας

Συνέχισαν τις περιοδείες στα σχολεία του νησιού οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ. Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες επισκέφθηκαν το 1ο, το 2ο και το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας, το 6ο και 7ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Φαιάκων κάνοντας πολύ ενδιαφέροντες συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Οι υποψήφιοι βουλευτές επεσήμαναν ότι η σημερινή κατάσταση στην εκπαίδευση είναι σχεδιασμένη και αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τόνισαν πως η επίθεση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, πάτησε πάνω σε νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης και ότι η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο που έχει αφήσει στη μέση η ΝΔ.

Τα αστικά κόμματα συμφωνούν στα στοιχειώδη ζητήματα της εκπαίδευσης: Ο αριθμός των μαθητών στην τάξη, το τρέξιμο σε 3 και 4 σχολεία για τον/την εκπαιδευτικό, η πετσοκομμένη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, τα ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολικά κτίρια είναι έργο όλων των κυβερνήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το προσοντολόγιο του Γαβρόγλου, το συνέχισε η ΝΔ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γέμισαν με κοντέινερς τη χώρα και τις αυλές για τη στέγαση νηπίων και προνηπίων. Το δύσκολο έργο να ανοίξει ο δρόμος για την αξιολόγηση στο Δημόσιο και στην Εκπαίδευση ανέλαβε με χίλιους – δυο τρόπους ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ πολλά τα βρήκε έτοιμα από το ΣΥΡΙΖΑ (ηλεκτρονική αξιολόγηση, στοχοθεσία, τιμωρητικές τροπολογίες κ.ά.) ενώ ουπουργός Παιδείας Γαβρόγλου έλαβε συγχαρητήρια από τον ΟΟΣΑ για την προώθηση και καλλιέργεια «κουλτούρας αξιολόγησης».

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ σύνδεσαν τα προβλήματα στην εκπαίδευση με τα υπόλοιπα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί ως εργαζόμενοι (ακρίβεια, καύσιμα, εργασιακά, πόλεμοι κλπ) και κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους και να δυναμώσουν το ΚΚΕ στις εκλογές την 21η Μάη, που σταθερά παλεύει μαζί τους μέσα και έξω από τη Βουλή για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των ίδιων.

Εντύπωση προκαλεί, ότι σε κάποια σχολεία, με απόφαση τη Διοίκησης δεν επιτράπηκε η είσοδος στις σχολικές μονάδες, μην επιτρέποντας -στην ουσία- σε υποψήφιους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να εισέλθουν στον εργασιακό χώρο των εκπαιδευτικών, να συνομιλήσουν με τους μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης, να ακούσουν τα προβλήματά τους, να γίνει μια συζήτηση για το μέλλον και το παρόν του Δημόσιου Σχολείου.

Αυτές οι πρακτικές, θυμίζουν άλλες καταστάσεις, σε βάρβαρους εργασιακούς χώρους, όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος σε συνδικαλιστές, σε βουλευτές κλπ. Όταν οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων επιλέγουν να συναντηθούν με τα στελέχη της εκπαίδευσης μόνο, με την Ένωση Ξενοδόχων, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, επιλέγουν να συναντηθούν με τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς και να ακούσουν τα προβλήματά τους. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για την στάση αυτή, να κάνουν κριτήριο ψήφου το ποιος βρίσκεται στο πλευρό τους. 

Οι περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ, στα σχολεία του νησιού, θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

15/05/2023

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!