Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Η ΝΔ Κέρκυρας για την απώλεια του Ι. Παλαιοκρασσά

Συλλυπητήρια ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας για την απώλεια του Ιωάννη Παλαιοκρασσά:

Η Παράταξη  αποχαιρετά ένα από τα πιο επιφανή στελέχη της, τον Γιάννη Παλαιοκρασσά. 

Ο Γιαννης Παλαιοκρασσάς υπήρξε Υπουργός των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και περισσότερο γνωστός ως ο Υπουργός Οικονομικων της Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτακη. Υπήρξε επίσης Επίτροπος στην Κομισιόν, Πρόεδρος της ΔΕΗ κλπ. 

Ήταν υπόδειγμα ήθους στην πολιτική ζωή της Χώρας, ενώ εναντίον του έδρασε, με απόπειρα κατά της ζωης του, η «17 Νοέμβρη», η οποία κατέληξε, ατυχώς, στην δολοφονία του Θάνου Αξαρλιαν. 

Μακάρι να βρεθούν μιμητές της πολιτικής του διαδρομής, η οποία υπήρξε υποδειγματική.

Πολλά συλλυπητήρια στους οικείους του. 

Αιώνια του η μνήμη. 

 

Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ

Ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς ήταν ιστορικό στέλεχος της ΝΔ. Διετέλεσε βουλευτής, υπουργός, επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόεδρος της ΔΕΗ.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 27 Μαρτίου 1934, με καταγωγή από την Άνδρο, αποφοίτησε από την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και σπούδασε στο London School of Economics, λαμβάνοντας ένα πτυχίο στα διεθνή οικονομικά και ένα πτυχίο στα οικονομικά των μεταφορών. Διετέλεσε βουλευτής, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-1992, επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόεδρος της ΔΕΗ.

Ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς είχε γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης της 17 Νοέμβρη, στις 14 Ιουλίου 1992, στο κέντρο της Αθήνας. Το αυτοκίνητο του στο οποίο βρισκόταν ο ίδιος, η γυναίκα του και η 14χρονη ανιψιά του έγινε στόχος ρουκετών από τη 17 Νοέμβρη. Από την επίθεση σκοτώθηκε ο 20χρονος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν, που περνούσε από το σημείο. Ο τότε υπουργός Οικονομικών σώθηκε με μικρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στο χέρι.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!