Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Η ΠΔΣΟ για τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ιονίων

Ανακοίνωση Π.Δ.Σ.Ο. σχετικά με τις αρχαιρεσίες στο 16ο Περιφερειακό Τμήμα, Ιονίων Νήσων, του Ο.Ε.Ε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η παράταξη μας «Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων Ιονίων Νήσων» συγχαίρει τον Πρόεδρο του 16ου Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε. και επικεφαλής της παράταξης μας κο. Γιώργο Νίνο για την επανεκλογή του στο αξίωμα , καθώς και τη συνάδελφο κα. Ελένη Παπαδάτου για την εκλογή της στη θέση της Οικονομικής Επόπτριας στο νέο Δ.Σ. του 16ου Π.Τ..

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους τις/τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους, αναγνωρίζοντας καθ’ αυτό τον τρόπο ότι στη διάρκεια της δικής μας θητείας εμπεδώθηκαν η, εργατικότητα, η διάθεση συνεργασίας, και κυρίως η διαφάνεια στο Περιφερειακό μας Τμήμα.
Η παράταξή μας έλαβε την πρώτη θέση στην εκλογή για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (πανελλαδικό όργανο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος) και τη δεύτερη θέση στην εκλογή μελών του Δ.Σ. του περιφερειακού μας τμήματος.

Ωστόσο, μας εξόργισε η για πολλοστή φορά «ακύρωση» της επιστολικής ψήφου των συναδέλφων μας από όλες τις άγονες περιοχές, και στη δική μας περιφέρεια από την Ιθάκη και τους Παξούς, μολονότι οι συνάδελφοι στα νησιά αυτά συμμετείχαν σε μία κανονικότατη διαδικασία.

Η συμμετοχή των συναδέλφων μας στην εκλογική διαδικασία ακυρώθηκε –ξανά- για λόγους, οι οποίοι καταδεικνύουν το αναχρονιστικό και ξεπερασμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί η Κεντρική Διοίκηση του Ο.Ε.Ε., τη στιγμή που ακόμα και στις εθνικές εκλογές σε ότι αφορά την επιστολική ψήφο υπάρχει σαφές και λειτουργικό πλαίσιο και κάποια ευελιξία.

Σε κάθε εκλογική διαδικασία οι συνάδελφοι από τις άγονες περιοχές αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή η Κεντρική Διοίκηση αποστέλλει τα ψηφοδέλτια τρείς ημέρες πριν τις εκλογές και απαιτεί να έχουν σταλεί την επομένη των εκλογών σε θυρίδα στην Αθήνα.
Η πρακτική αυτή της Κεντρικής Διοίκησης απαξιώνει τη συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία, στερώντας τους για πολλοστή φορά το δικαίωμα να εκφράσουν δια της ψήφου τους τη γνώμη τους για τα πεπραγμένα στο Περιφερειακό Τμήμα και στα άλλα όργανα.

Δείχνει ότι την ενδιαφέρει μόνο να εισπράττει από τα μέλη μέσω των συνδρομών και όχι να είναι χρήσιμη σε αυτά,. Επιπλέον, είναι φανερό ότι ο αποκλεισμός των συναδέλφων από τα συγκεκριμένα νησιά για πολλοστή φορά για τον ίδιον λόγο είναι αποτέλεσμα διοικητικής και προσαρμοστικής ανικανότητας, αλλά και ασέβειας προς τα μέλη και τη διαδικασία.

Είναι απαραίτητη η αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας που διέπει τις σχέσεις της κεντρικής διοίκησης με τα περιφερειακά τμήματα και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση από την επόμενη κιόλας ΣτΑ ( Συνέλευση των Αντιπροσώπων), προκειμένου να διεκδικήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας και διαφάνειας στις εκλογικές και ευρύτερες διαδικασίες του Ο.Ε.Ε., με σκοπό την εξασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας του, η οποία θίγεται από τις πρακτικές που έχουμε αναφέρει.

Για τα επόμενα χρόνια σκοπεύουμε να κινηθούμε με γνώμονες την εξωστρέφεια και την αποτελεσματικότητα. Στόχος μας είναι να είμαστε η ισχυρή, μαχητική, διεκδικητική φωνή που έχει ανάγκη ο κλάδος των οικονομολόγων για τα ιδιαίτερα θέματά του, και η κοινωνία με τους φορείς της τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, για εκπροσώπηση με επιστημονικότητα, κύρος και τοπική γνώση σχετικά με τα οικονομικά και τα αναπτυξιακά θέματα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!