Quantcast
SLIDERΔιεθνή νέαΕΛΛΑΔΑ

Η Ρωσία ξεκίνησε ευρεία εισβολή στην Ουκρανία -Ολες οι εξελίξεις

Οι δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν επίθεση στην Ουκρανία με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανακοινώσει μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» τα ξημερώματα, εν μέσω προειδοποιήσεων από παγκόσμιους ηγέτες ότι θα μπορούσε να πυροδοτήσει τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945

 

Το διάγγελμα Πούτιν για την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών.

«Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του λίγο πριν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο κ. Πούτιν είπε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί αυτές που αποκάλεσε απειλές από την Ουκρανία και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης ανάμιξης, προειδοποιώντας ότι εάν υπάρξει η Μόσχα θα ανταποδώσει αμέσως, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Υπογράμμισε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η επιβολή κατοχής. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει θα την έχει το «ουκρανικό καθεστώς».

Μερικά λεπτά αφού μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος, δημοσιογράφοι μετέδωσαν πως άκουσαν τον ήχο ομοβροντιών πυροβολικού κοντά στο Κίεβο και πυρά στην περιοχή του αεροδρομίου Μπορισπίλ.

Εκρήξεις κοντά σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας
Μέσα σε λίγα λεπτά από τη σύντομη τηλεοπτική ομιλία του Πούτιν, περίπου στις 5 το πρωί ώρα Ουκρανίας, ακούστηκαν εκρήξεις κοντά σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Κιέβου. Ηδη, ισχυρές εκρήξεις ακούγονται από το πρωί στο Κίεβο, στην Οδησσό (νότια) και σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.Στην πρωτεύουσα, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο και αμέσως μετά σειρήνες ασθενοφόρων. Οι κάτοικοι του Κιέβου αναζήτησαν ασφάλεια σε καταφύγια καθώς ακούστηκαν εκρήξεις έξω από την πόλη.

Το εύρος της ρωσικής επίθεσης φαίνεται να είναι τεράστιο. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε ότι η χώρα δέχθηκε επίθεση από πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους, με τη Ρωσία να φαίνεται να στοχεύει υποδομές κοντά σε μεγάλες πόλεις όπως το Κίεβο, το Χάρκοβο, η Μαριούπολη και η Ντνίπρο.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωση μέσω Telegram, αναφέρει ότι επιθέσεις με ρουκέτες στοχεύουν ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη σε αεροδρόμιο έξω από το Κίεβο. Η κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας αναφέρει ότι έχουν εξαπολυθεί επιθέσεις εναντίον 10 ουκρανικών περιοχών, κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας. Για τουλάχιστον επτά «ισχυρές» αεροπορικές επιδρομές στο αεροδρόμιο Vasilkovsky έξω από το Κίεβο, όπου φυλάσσονται τα στρατιωτικά βομβαρδιστικά της Ουκρανίας, κάνει λόγο η διοίκηση του Κιέβου

Εκρήξεις από ρουκέτες πυροβολικού φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό καθώς άρχισαν οι βομβαρδισμοί κοντά στη Μαριούπολη.

Στη Μαριούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στον τομέα του ανατολικού μετώπου με μισό εκατομμύριο κατοίκους, βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας. Εκεί αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν ότι ακούγονται πυρά πυροβολικού από συνοικία στον ανατολικό τομέα της πόλης.

Πιο κοντά στο μέτωπο, στην Κραματόρσκ, ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές εκρήξεις.

Εξακόσια χιλιόμετρα από εκεί, στη νότια Ουκρανία, στην Οδησσό, λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, ακούστηκαν επίσης εκρήξεις.

 

 

Πηγές: enikos, iefimerida

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!