Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Η σημαία του Ι.Ο. Κέρκυρας κυμάτισε στη ρεγκάτα Σπετσών

Με την πρωτιά στην δεύτερη ιστιοδρομία και την τέταρτη θέση στην κατάταξη της κατηγορίας του επιστρέφει στην Κέρκυρα το πλήρωμα του σκάφους Alexandra I, που πήρε μέρος με τη σημαία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας στο Spetses Classic Yacht Regatta 2022.
Κυβερνήτης του κερκυραϊκού σκάφους, που αγωνίστηκε στην κατηγορία Spirit Of Tradition, ο πρόεδρος του Ι.Ο.Κ Γιάννης Μαρουλάκης και πλήρωμα οι Σωτήρης Βλάχος, Αθανάσιος Σταθόπουλος, Αμαλία Κανελλοπούλου, Νίκος Καρτέρης, Νίκος Άνθης, Νίκος Αποστολάκης, Αφροδίτη Λάτσα, Νίκος Ρούσσος, Θωμάς Πιέρρος, Χρήστος Δελής, Μίλη Πίρλα & Δημήτρης Μακρής.
Η Ρεγκάτα Σπετσών
Ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών Σπετσών (Spetses Classic Yacht Regatta, SCYR) διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2011 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι (με εξαίρεση το 2020, που δεν έγινε λόγω της πανδημίας) , συνήθως τον μήνα Ιούνιο, από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.
Ο φετινός αγώνας ήταν επετειακός, αφού ήταν ο 10ος στη σειρά. Το Spetses Classic Yacht Regatta 2022 (SCYR), διεξήχθη από τις 23 ως τις 26 Ιουνίου με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Στον αγώνα συμμετείχαν 65 σκάφη χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες τα κλασσικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβοι και οικογενειακές λέμβοι-dinghies, με το παρών να δίνεται από πλήθος ναυτοπροσκόπων, σε μία μοναδική παρουσίαση της ελληνικής ναυταθλητικής και ξυλοναυπηγικής ιστορίας.
Το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό και τις τρεις ημέρες, καθώς ο αέρας, που έφτασε μέχρι και τους 20 κόμβους, επέτρεψε στην επιτροπή αγώνων να δημιουργήσει απαιτητικούς στίβους από το Τρίκερι μέχρι και το γύρο των Σπετσών.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!