Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Η Σπ.Καρύδη τρίτη στο Ευρωπαϊκό Εθνικών Ομάδων

Η Σπυριδούλα Καρύδη πριν από λίγο κατετάγη τρίτη στο τριπλούν γυναικών στους αγώνες για την  Α΄κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων στίβου(πρώην Μπρούνο Ζάουλι), που διεξάγονται το Σαββατοκύριακο στην πόλη Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας. Η αθλήτρια του Κερκυραϊκού στην τέταρτη και τελευταία προσπάθειά της έκανε άλμα 14.13μ και για λίγο βρέθηκε στην πρώτη θέση. Ωστόσο ακολούθησε το άλμα του φαβορί στο τριπλούν, της SALMINEN Senni από την Φιλανδία, η οποία με 14.63μ πήρε την πρώτη θέση. Δεύτερη κατετάγη η SKVARTSOVA Viyaleta από την Βουλγαρία, που είχε την ίδια επίδοση με την κερκυραία πρωταθλήτρια 14.13, ωστόσο και αυτή στο τελευταίο της άλμα πέτυχε 14.12μ, και είχε ως δεύτερη επίδοση, καλύτερη από το 13.96μ, που ήταν η δεύτερη καλύτερη της Καρύδη. Να σημειωθεί ότι η Σπυριδούλα Καρύδη είχε άκυρες τις δύο πρώτες προσπάθειες. Υπενθυμίζουμε ότι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων, στα οριζόντια άλματα και στις ρίψεις οι αθλητές και οι αθλήτριες  κάνουν τρεις προσπάθειες και για την τέταρτη και τελευταία συνεχίζουν  οι τέσσερις με την καλύτερη επίδοση. Η Ελλάδα απέναντι  σε 11 δυνατές, παραδοσιακές δυνάμεις της Γηραιάς ηπείρου ψάχνει μια θέση ψηλά στην κατάταξη, που αν είναι δυνατό να της δώσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Και σε αυτή την προσπάθεια η Σπυριδούλα Καρύδη έδωσε 10 βαθμούς στην Ελλάδα. Ως γνωστό αύριο στις 20.32 θα αγωνιστεί ένας ακόμα αθλητής του Κερκυραϊκού, ο Σπύρος Δουκατέλης με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 Ανδρών.

Οι αντίπαλοι της εθνικής μας

Οι χώρες που μετέχουν στην Α΄ κατηγορία του 2021 είναι οι εξής: Ελλάδα, Λευκορωσία, Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία. Από τις 12 ομάδες που θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους στην Ρουμανία, οι δύο νικήτριες θα ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα και οι τρεις τελευταίες θα πέσουν στην Β΄ κατηγορία. Τη συμμετοχή της έχει αποσύρει η Ιρλανδία.

Ήδη έχει διεξαχθεί η Σούπερ Λιγκα του 2021 με την Πολωνία να αναδεικνύεται και πάλι πρωταθλήτρια με 181,50 βαθμούς και την Ιταλία να ακολουθεί με 179 κάνοντας την έκπληξη. Οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν στην Α κατηγορία είναι η Πορτογαλία με  97,5 β., καθώς και η Ουκρανία, που δεν συμμετείχε στη διοργάνωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!