Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Σταματίνα Καρύδη στο διδακτικό προσωπικό του Ωδείου Κέρκυρας

Καθηγήτρια του Ωδείου Κερκύρας θα είναι από το τρέχον διδακτικό έτος η γνωστή μονωδός και μαέστρος Σταματίνα Καρύδη. Έχοντας στο βιογραφικό της πολλές συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος, πρώτες εκτελέσεις έργων αλλά και ένα πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,   η Σταματίνα Καρύδη θα διδάξει κλασσικό και μοντέρνο τραγούδι καθώς και μαντολίνο στη νεοσύστατη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου.

Διαβάστε ακόμη: Ιόνιο Πανεπιστήμιο: διεύρυνση συνεργασιών με Πανεπιστήμια των Η.Π.Α.

Η Σταματίνα Καρύδη γεννήθηκε στην Αθήνα.  Ξεκίνησε τις πρώτες μουσικές της σπουδές αρχικά στην Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (θεωρητικά και κλαρινέτο). Συνέχισε ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Κέρκυρας (Αρμονία-Αντίστιξη-Φούγκα) με καθηγητή τον κο Αναστάσιο Καζιάνη.  Συγχρόνως σπούδασε μονωδία σαν υπότροφος στην τάξη της αείμνηστης Βαρβάρας Γκαβάκου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της αποκτώντας Δίπλωμα Μονωδίας με βαθμό Άριστα παμψηφεί.  Έχει τραγουδήσει ρεπερτόριο Ελλήνων και ξένων κλασικών συνθετών ως σολίστ  (mezzo soprano) σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Εκτός από το κλασικό, έχει ερμηνεύσει και σύγχρονο ρεπερτόριο συμμετέχοντας ως σολίστ με καταξιωμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς όπως: Γ. Κατσαρός, Μ. Φαραντούρη, Β. Λέκκας, Γ. Ανδρεάτος, αλλά και με λαϊκές ορχήστρες όπως η «Εστουδιαντίνα» του Βόλου. 

Πραγματοποιεί αρκετές προσωπικές εμφανίσεις σε συναυλίες στην Κέρκυρα αλλά και στην Αθήνα,  όπου συχνά ερμηνεύει σε γνωστούς μουσικούς χώρους όπως: Γκαλερί Δημιουργών θέατρο «Αλεξάνδρεια» κ.α.  Με την συμφωνική ορχήστρα του Ωδείου Κερκύρας έχει τραγουδήσει εκτός Ελλάδος  όπως, Νάπολη και Βενετία. Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση το μελοποιημένο ποίημα από τον Κ. Χυτήρη «Φαρμακωμένη» του Δ. Σολωμού. Αλλά και σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση ερμήνευσε το έργο του Θόδωρου Αντωνίου «Ψαλμοί του Δαυίδ» στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (San Georgio dei Greci)  στη Βενετία. Έχει πάρει ενεργά μέρος σε σεμινάρια του Θόδωρου Αντωνίου ερμηνεύοντας έργα νέων συνθετών . Έχει λάβει μέρος ως σολίστ σε μουσικές παραστάσεις στην Αθήνα όπως: στη Βουλή των Ελλήνων και στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. 

Έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Κερκύρας ως καθηγήτρια φωνητικής αλλά και ως σολίστ συμμετέχοντας σε παραστάσεις όπως: «Επτά Επί Θήβας» του Αισχύλου και στο λαϊκό παραμύθι «Ευγένα» του Θεόδωρου Μοντσελέζε. 

Επί σειρά ετών υπήρξε καθηγήτρια φωνητικής της Δημοτικής Χορωδίας «Δημόδοκος», του Ωδείου Κερκύρας, σε Ωδείο της Ηγουμενίτσας, καθώς επίσης και καθηγήτρια Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονίας). 

Υπήρξε μαέστρος της μικτής εκκλησιαστικής χορωδίας Κυνοπιαστών, Κάτω Γαρούνα καθώς και σε φωνητικό σχήμα στην Ηγουμενίτσα. Επίσης ήταν Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Μουσικής Σχολής Κέρκυρας. 

Είναι εθελοντική συνεργάτης  του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤ Κέρκυρας όπου μέσα από την εκπομπή της παρουσιάζει γνωστούς και νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς. 

Είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Στο τέλος των σπουδών της έχοντας το δικαίωμα εκτός από Μουσικολογία, να επιλέξει και ένα μουσικό όργανο, επέλεξε το μαντολίνο που ήδη έπαιζε συμμετέχοντας σε διάφορα σχήματα και συναυλίες με τη Μουσική Σχολή Κέρκυρας, την Κερκυραϊκή Καντάδα κ.α

Τον Νοέμβριο του 2022 κέρδισε το Α’ Βραβείο-Χρυσό Μετάλλιο σε πανελλήνιο διαγωνισμό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σήμερα είναι μαέστρος της μικτής χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κανονιού Κέρκυρας.

 

Από την Δ/νση του Ωδείου Κερκύρας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!